Tuin van Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Poëziebus Tour 2017: Leiden

30 augustus | kinderbootcamp Mozion

27 augustus | Bootcamp Mozion

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Voorkom woninginbraak; ook in de zomer!

Ook in de zomermaanden is er kans op woninginbraak. Niet alleen in de avond en nacht maar ook overdag is er kans op inbraak. Politie, corporaties en gemeente pakken dit integraal aan. Dat kunnen ze niet alleen! Belt u 1-1-2 bij verdachte situaties en help mee de woninginbraken te stoppen.

 

Wat kunt u doen

De politie heeft ook uw hulp nodig! U kent uw wijk het beste. Als u denkt dat er iets niet in orde is, dan is dat meestal ook zo. Belt u direct de politie op 1-1-2 als u een verdachte situatie signaleert. Let erop hoe de inbreker eruitziet en in welke richting hij is vertrokken, zodat u dat aan de politie kunt doorgeven. Noteer ook het merk en kenteken van het eventuele vervoermiddel. Uw oplettendheid biedt de politie de kans om inbrekers op te pakken. Liever tien keer gebeld, dan één keer te weinig.

 

Informatie en tips

Informatie over het beveiligen van uw woning volgens het Keurmerk Veilig Wonen is te vinden op de officiële internetsite: www.politiekeurmerk.nl. In woningen die beveiligd zijn met dit keurmerk, is 90% minder kans op inbraak. Andere sites met meer informatie zijn:

www.politie.nl/hollands-midden      www.meldmisdaad.nl          www.leiden.nl/inbraak

 

Verstandig op vakantie

Koffers gepakt, paspoort en papieren in orde, laatste check van de handbagage, en weg kunt u. Natuurlijk draait u de voordeur op slot om uw spullen veilig achter te laten. Maar zijn uw spullen wel echt veilig? Bekijk uw woning eens door de ogen van een inbreker. Waarschijnlijk kunt u eenvoudig uw huis veiliger maken. Wilt u met een gerust gevoel op vakantie? Loop dan de checklist hiernaast eens na.

 

Checklist: voorkom inbraak tijdens uw vakantie

Met een gerust gevoel op vakantie? Loop in ieder geval de volgende punten na:

- Maak afspraken met uw buren of familie om op uw huis te ‘passen’, en geef ze uw vakantiedatum, adres en andere gegevens door.

- Controleer of alle ramen en deuren afgesloten zijn en de sloten niet stuk zijn.

- Sluit binnendeuren en kasten niet af; zo voorkomt u extra schade.

- Bewaar uw sleutels uit het zicht en laat deze niet in het slot zitten.

- Laat een bewoonde indruk achter door verlichting op een tijdschakelaar aan te sluiten.

- Vraag uw buren of familie de brievenbus dagelijks te legen.

- Laat geen bericht achter op uw antwoordapparaat waarop u zegt dat u afwezig bent. Hang ook geen briefje op de deur dat u op vakantie bent.

- Zet ook niet op sociale netwerksites zoals Hyves, Facebook, Twitter en MySpace wanneer u op vakantie bent. Niet alleen uw vrienden en

  bekenden lezen daarop mee, ook een inbreker kan op die manier uw vakantieplannen en adres achterhalen. 

- Laat waardevolle goederen merken en registreren; maak foto's of videobeelden van uw interieur en waardevolle voorwerpen.

- Zorg dat waardevolle spullen goed zijn opgeborgen; schaf eventueel een kluisje aan.

- Zorg dat er geen ladders, tuinmeubilair of andere beklimbare materialen bij uw huis staan, zodat inbrekers die kunnen gebruiken; berg het op

  of zet het vast.

- Beveilig uw woning met goed hang- en sluitwerk volgens het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW); daarmee daalt de kans op inbraak met

  ruim negentig procent.

- Een PKVW-erkend bedrijf kan u adviseren en eventueel de beveiliging voor u uitvoeren; kijk voor meer informatie op www.politiekeurmerk.nl.

- Bent u nog niet op vakantie? Houd voor anderen een oogje in het zeil en bel bij onraad de politie, tel. 0900-8844.

 

Met vriendelijke groet,

 

Projectleider coördinator Veiligheid
Leiden Buitengewoon Veilig
samenwerking met de gemeente Leiden, PMB Noord, Zuidwest,
en de corporaties Ons Doel, de Sleutels en Portaal en coördinator
Politie Keurmerk Veilig Wonen.

 

André van Dijk
werkadres: Rijnsburgersingel 60
2316XX  Leiden
Postbus: 569, 2300 AN Leiden
Tel: 071-5222025
Fax: 071-5214006
Mobiel: 06-23228588
E-mail: a.vandijk+onsdoel+nl

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Uitnodiging bijeenkomst Veilig Wonen

Is uw woning goed beveiligd tegen inbraak? Let u erop dat deuren en ramen dicht zijn voordat u weggaat? Wat kunt u nog meer zelf doen om veilig te wonen? En hoe herkent u een babbeltruc? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de bijeenkomst Veilig Wonen op donderdag 14 november om 19:15 uur (Stationsplein 107, Leiden).

 
 

bijeenkomst Veilig Wonen

Is uw woning goed beveiligd tegen inbraak? Let u erop dat deuren en ramen dicht zijn voordat u weggaat? Wat kunt u nog meer zelf doen om veilig te wonen? En hoe herkent u een babbeltruc? Op deze en andere vragen krijgt u antwoord tijdens de bijeenkomst Veilig Wonen op donderdag 14 november om 19:15 uur (Stationsplein 107, Leiden).