Tuin van Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Poëziebus Tour 2017: Leiden

30 augustus | kinderbootcamp Mozion

27 augustus | Bootcamp Mozion

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Tuinvereniging Ons Buiten krijgt voetpad

Geen fietspad, maar een voetpad. Dat compromis voor een openbare verbinding over het terrein van Tuinvereniging Ons Buiten tussen de Slaaghwijk en de Willem de Zwijgerlaan is de afgelopen maanden uitgewerkt en de raad stemt er in meerderheid mee in.

 

Bron: www.sleutelstad.nl

 

In de oorspronkelijke plannen zou er een fietsverbinding komen, waaraan ook Holland Rijnland en het rijk 1.3 miljoen euro zouden meebetalen. Zonder fietspad vervalt in elk geval een deel van die subsidie. VVD-wethouder Van Woensel rekent op honderdduizenden euro's extra kosten voor de gemeente nu de raad alsnog kiest voor een voetpad.

 

Audiofragment: Julian van der Kraats (SP), Frederik Zevenbergen (VVD) en VVD-wethouder Van Woensel over het omstreden voetpad.

 

Ook de VVD-fractie ziet helemaal niks het het alternatieve plan. Volgens raadslid Zevenbergen komt er nu een voetpas, waarop ook gefietst gaat worden en is Leiden dus alleen maar tonnen extra kwijt. SP-raadslid Van der Kraats bestrijdt dat. Op andere begrotingsposten zou Leiden nu juist goedkoper uitzijn. Bijvoorbeeld omdat een kostbare bodemsanering achterwege kan blijven.

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Steenmarters op Ons Buiten

Op het volktuinterrein Ons Buiten zijn door meerdere tuinders steenmarters gezien

Scheurplantenbeurs "Ons Buiten"

keurmerk natuurlijk tuinieren.jpg (thumb)Leiden 18 oktober 2011

Op donderdagavond 27 oktober houdt tuinvereniging ‘Ons Buiten’ een scheurplantenruilbeurs, waarbij men overgebleven planten en zaden uit de tuin kan ruilen met die van iemand anders.

 
 

Zondag 2 juni: Dag van het park in de Tuin van Noord

Op zondag 2 juni zal de "Dag van het park" plaatsvinden in de Tuin van Noord (ingeklemd tussen de Hoven en de Tuinvereniging Ons Buiten)

 

Het programma ziet er als volgt uit: