Tuin van Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Poëziebus Tour 2017: Leiden

30 augustus | kinderbootcamp Mozion

27 augustus | Bootcamp Mozion

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Pot met geld geld gaat niet op!

Om de leefbaarheid in de wijken te vergroten heeft de gemeente Leiden een pot geld staan met daarin 600.000 euro. Bewoners met een leuk initiatief voor de wijk kunnen daar een subsidie uit aanvragen. Maar dit is het afgelopen jaar te weinig gebeurd. Daarom is het nu makkelijker gemaakt om het geld aan te vragen. 

 

Het gemeentebestuur heeft drie maatregelen genomen. Allereerst is het bedrag dat iemand zonder cofinanciering kan aanvragen verhoogt van 3.000 naar 5.000 euro. Vervolgens worden de aanvragen continue in behandeling genomen (in plaats van 3 keer per jaar). Tot slot is de eis van maximaal 1 aanvraag per initiatiefnemer geschrapt. De hoop is dat de drempel om aanvragen voor een wijkinitiatief te doen zo lager is. 

Ook wil de gemeente de bekendheid van de subsidieregeling voor wijkinitiatieven vergroten. Op initiatief van GroenLinks wordt dat extra gedaan in wijken die relatief slecht scoren in de leefbarometer, zoals De Kooi, Noorderkwartier, Slaaghwijk, De Waard en Leiden Zuid-West. Het idee hierbij is dat de inwoners van wijken waar het relatief al goed gaat de pot met subsidiegeld voor de wijkinitiatieven wel weten te vinden. Dit zou in wijken waar het minder goed gaat niet het geval zijn. 

Subsidies voor wijkinitiatieven kunnen burgers tot eind volgend jaar bij de gemeente indienen.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Bewonersenquête Blauwe Zone

De gemeente Leiden evalueert de proef met de blauwe parkeerzones. Bewoners en ondernemers van de wijken waar de blauwe zone is ingevoerd, omwonenden en ondernemers van de binnenstad wordt gevraagd wat zij van de proef vinden.

 

 

 

 
 

Theehuis in Leiden Noord open

Het Theehuis Tuin van Noord in Leiden Noord vanaf nu geopend. Kom er gezellig iets drinken of een ijsje eten. Ook is bij het Theehuis speelgoed te leen. Openingstijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres: Joop Vervoornpad 1, 2316 EP Leiden

 
 

Reactie Voorzitters Overleg Leiden Noord op parkeernota 2014

Geachte voorzitter, geachte raadscommissie-leden, geachte wethouder,

 

Het VOLN heeft gevraagd en ongevraagd adviesrecht.

Op 9 sept. jl. heeft het VOLN , na de presentatie door de gemeente van de nota Hondenbeleid, zich gebogen over de nota parkeerregulering.