Tuin van Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Poëziebus Tour 2017: Leiden

30 augustus | kinderbootcamp Mozion

27 augustus | Bootcamp Mozion

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Boomplantdag "Vrienden van het Singelpark"

Op Boomplantdag zaterdag 9 november houden de Vrienden van het Singelpark speciale activiteiten.

Bij de ingang van de Haven worden aan beide kanten bloembollen geplant. In de Kweektuin kunnen bomen worden gebracht, worden ook bollen geplant en kan worden meegeholpen met de uitbreiding van de tuin. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!

Vanaf 12.00 uur planten vrienden samen met buurtbewoners bloembollen aan beide zijden bij de Zijlpoort. Daarmee wordt alvast een symbolische verbinding tussen beide oevers gelegd.

 

Vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur wordt er gewerkt in de kweektuin van het Singelpark naast Leiden CS. Bomen en struiken kunnen hier gedoneerd worden: deze krijgen in de toekomst een plekje in het Singelpark. Ook worden er nieuwe plantvakken uitgezet: de huidige vakken raken snel vol.

Ook gaan we narcisbollen planten in de Kweektuin. Alle hulp is welkom!

 

Leidenaars die zaterdag 9 november een boom brengen of komen helpen op de kweektuin, krijgen narcisbollen mee om te planten in eigen geveltuin of open plekken bij bomen in de eigen buurt, zodat iedereen ervan kan meegenieten dit voorjaar. 

 

Het Singelpark leeft! Kom ook helpen en neem schep, vrienden en familie mee! Er wordt gezorgd voor warme dranken.

 

Meer informatie vindt u op www.singelpark.nl

 

 

ACHTERGROND:

 

Wat is het Singelpark?

Rondom de historische binnenstad ligt sinds 1659 een zes kilometer lange Singelgracht. Met op de oude vestingwallen en bolwerken parels zoals de Hortus botanicus en Sterrenwacht, musea, fraaie begraafplaatsen, stadsmolens en stoere industriële monumenten. De Leidse singels vormen één van de grootste stadsverdedigingswerken van Europa waarvan de structuur nog intact is. Grote delen van de singels zijn echter slecht toegankelijk en van matige kwaliteit.

 

De tuin van Leiden

De stichting Vrienden van het Singelpark, de gemeente Leiden en vele inwoners en organisaties in de stad werken samen om van dit unieke erfgoed een groot aaneengesloten stadspark te maken: het Singelpark. Een plek om te sporten en cultuur te beleven, natuur en historie te ontdekken, rust te vinden en mensen te ontmoeten. Met het water van de singels als de blauwe ader door het park. En met de Hortus botanicus als curator voor een grote diversiteit aan bomen en planten uit alle delen van de wereld.

 

Groene long

Met het Singelpark willen we aan een groene long bouwen om de dichtst bebouwde binnenstad van Nederland. De tuin voor 40.000 direct omwonenden. Een park gebouwd rondom 650 jaar trotse stadshistorie. Een park in de vorm van een rondje. Zonder begin, zonder eind. Een park voor en door inwoners van Leiden.

 

Voor de pers (niet voor publicatie):

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Leen Ooms, tel. 06 - 21217039.

 

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Vrienden van het Singelpark op 20 april van start

De Stichting Vrienden van het Singelpark wordt op 20 april 2013 gelanceerd met een groot openingsevent. Al sinds de zomer zijn ruim vijftig vrijwilligers achter de schermen bezig met de inrichting van de stichting, die is opgericht door Team Singelpark van Stadslab Leiden.

 
 

Zondag 2 juni: Dag van het park in de Tuin van Noord

Op zondag 2 juni zal de "Dag van het park" plaatsvinden in de Tuin van Noord (ingeklemd tussen de Hoven en de Tuinvereniging Ons Buiten)

 

Het programma ziet er als volgt uit:

 

 
 

Wat denkt u ervan; basisontwerpen ontmoetingsruimte Tuin van Noord

Op 2 juni, op de Dag van het Park, kunnen buurtbewoners tussen 11.30 uur tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie/thee reageren op 7 verschillende basisontwerpen van het ontmoetings/horecapunt. Zij worden geïnformeerd over de plannen van de Uitdaging. Via een korte vragenlijst worden buurtbewoners gevraagd naar hun voorkeur. De basisontwerpen zijn gemaakt door een buurtbewoner/GAAGA studio for architecture,  gevestigd in Nieuw Leyden.