Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

Brainstormavond/Ledenvergadering Speeltuin NKW

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 

Stichting Leidse Uitdaging bouw theehuis opgericht

Afgelopen dinsdagavond heeft het bestuur van de Stichting De Leidse Uitdaging een toast uitgebracht op de opgerichting van de stichting op 26 juni 2014. Het bestuur van Stichting bestaat hoofdzakelijk uit buurtbewoners. Fonds 1818, in de persoon van Rien van der Velden, zal als projectadviseur/ toehoorder aanwezig zijn. 

Met de oprichting is de bouw van het ontmoetingspunt annex buurtmuseum aan het Joop Vervoornpad 1, in de Tuin van Noord (nabij de waterspeelplaats) weer een flinke stap dichterbij gekomen. De bouw wordt mogelijkgemaakt door bijdragen van fondsen. Fonds 1818 vormt daarin de grootste sponsor, maar daarnaast dragen het Leidse Drückerfonds, het VSB-fonds en de gemeente bij. Vanuit de gemeente wordt het gezien als een belangrijke stap om uiteindelijk de Tuin van Noord als het Groene Hart van Leiden-Noord te kunnen bestempelen. Het ontmoetingspunt wordt in erfpacht uitgegeven voor het realiseren en in stand houden van een voorziening ten behoeve van speluitleen, een buurtmuseum en daghoreca.

 

De Uitdaging kent twee pijlers:

 

Het idee van De Uitdaging is dat het een belangrijke schakel wordt in de verbindingen tussen mensen uit Leiden Noord, door de realisatie (en het beheer) van het ontmoetingspunt, van een aantrekkelijk recreatief verblijfsgebied en activiteitenpakket. Daarnaast willen we met het realiseren van participatie (banen) via de zorgpartners of de Zijlbedrijven, mensen met een verstandelijke beperking en of bv. Wajongers of mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt , en vrijwilligers op basis van hun talenten, een plek bieden om "vooruit te komen"

 

Er wordt momenteel driftig onderhandeld met de aannemer om een goede prijs kwaliteitsverhouding te realiseren en met de gemeente wordt de laatste hand gelegd aan het opstellen van de erfpachtovereenkomst. De verwachting is dat we in oktober met de bouw kunnen starten. 

 

De doelstelling van de Stichting:

 

Het, in het algemeen belang, bevorderen van de sociale binding, cohesie, ontplooiing en (maatschappelijke) participatie tussen en van bewoners(groepen) onderling en anderen, gericht op de wijk Leiden-Noord, onder meer door het verrichten van werkzaamheden verbonden aan het realiseren, in stand houden en exploiteren van een buurtcentrum en/of buurtmuseum in de Tuin van Noord.

 

Heb jij specifieke talenten op het terrein van communicatie, horeca, evementen, organiseren of ben je op zoek naar een Uitdaging: neem dan eens contact op met ons.

 

Vincent Kokke: 0652752638

 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer