Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

Brainstormavond/Ledenvergadering Speeltuin NKW

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Doorlopende workshop basisontwerp De Leidse Uitdaging/ Horeca in de tuin van Noord

Op 2 juni, de Dag van het Park, kunnen buurtbewoners tussen 11.30 uur tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie/thee reageren op 7 verschillende basisontwerpen van het ontmoetings/horecapunt. Zij worden geïnformeerd over de plannen van de Uitdaging. Via een korte vragenlijst worden buurtbewoners gevraagd naar hun voorkeur. De basisontwerpen zijn gemaakt door een buurtbewoner/GAAGA studio for architecture,  gevestigd in Nieuw Leyden.

 

Begin 2012 ontving het Voorzittersoverleg van de wijkorganisaties in Leiden-noord het bericht van Fonds 1818 dat het plan om een ontmoetings/horecapunt en een buurtmuseum te realiseren  in de "Tuin van Noord"op ondersteuning kon rekenen met een fondsbijdrage van € 250.000.
 

Sinds begin 2012 zijn buurtbewoners druk doende om het buurtmuseum op te starten (zie http://www.buurtmuseumleidennoord.nl. De eerste tentoonstelling "Mijn school" zal  op 13 juni om 15.00 uur in de nieuwe bibliotheek van "Het Gebouw" geopend worden.

 

Daarnaast worden de voorbereidingen getroffen voor het realiseren van de ontmoetings/horecapunt. De Leidse Uitdaging wordt gevestigd in de Tuin van Noord (voorheen Noorderpark) ter hoogte van waar de waterspeelplaats en de skatebaan gerealiseerd zijn. Onderdelen van het ontmoetingspunt zijn een horecaruimte, het buurtmuseum en speluitleen. Het streven is er op gericht dat buurtbewoners het beheer verrichten van het ontmoetingspunt, maar ook van de waterspeelplaats en de skatebaan, zodat deze plek aantrekkelijk is voor iedereen  maar vooral voor de kinderen.

 

Het idee is dat in mei 2014 de Leidse Uitdaging/het ontmoetingspunt geopend zal worden.
 

Wilt u eventueel een actieve rol vervullen in de Leidse Uitdaging bel dan: 0652752638. Wilt u meer informatie over de Leidse Uitdaging en/of wilt u vrienden worden:
 

http://www.leidennoord.nl/Uitdaging-LN/Nieuws-Uitdaging-LN/
https://www.facebook.com/UitdagingLeidenNoord

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer