Noorderkwartier-West
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Het Leidse college van B&W is voornemens hoge woontorens te bou...

Inspraakavond CDA-Leiden

 
 
 

Veld 42 (opnieuw) in de verkoop

Op de hoek van de Molenstraat en de Marnixstraat komen 10 stadswoningen met garage op bouwveld 42. Het blok wordt in Oud Hollandsche stijl gebouwd en de vraagprijs is vanaf 275.000 euro.

Op het veld ernaast (veld 41) zijn nog 2 kavels te koop. De woningen op veld 38 en de appartementen in het Marepark zijn (bijna) klaar. De herenhuizen op veld 25 staan ook in de verkoop.

 
 

Stadsverwarming Leiden

De Leidse stadsverwarming in zijn huidige vorm heeft zijn langste tijd gehad. De kosten van gas worden te hoog om gasgestookte centrales zoals die aan de Langegracht, rendabel te houden. Dat bevestigt Eon-woordvoerder Edwin Kotylak na berichtgeving op vakwebsites Cobouw en Energeia.

 
 

Voortgang veld 41 en 42

Een update van de bouwactiviteiten op veld 41 en veld 42.

 

Veld 41

Start van de bouw op veld 41 stond gepland voor november 2012 maar door vertraging zal dit nu starten in het voorjaar van 2013.

 

Met betrekking tot de ophoging van de verzakte tuinen van de woningen aan de Amaliawoningen is Nieuw Leyden in overleg met de Sleutels om te kijken of gelijktijdig het achterpad en de tuinen opgehoogd kunnen worden. Het ophogen van de tuinen is voor de verantwoordelijkheid van de Sleutels. Er wordt op dit moment gewerkt aan een planning.

 

Veld 42

De bouw van veld 42 van de parkeerkelder en de woningen staat nog steeds gepland voor medio 2013. De verkoopbrochure is digitaal beschikbaar.

 

Naar aanleiding van de verschillende lantaarnpalen in de Marnixstraat heeft Nieuw Leyden aangeven dat de lantaarnpalen ter hoogte van veld 42 zijn nog  niet de definitieve lantaarnpalen, vanwege de bouwactiviteiten die daar nog gaan plaatsvinden. Het plaatsen van verschillende soorten lantaarnpalen aan de Marnixstraat  is een gemeentelijke stedenbouwkundige keuze.

 

Trillingen tijdens heiwerkzaamheden en bouwverkeer

Als er gestart wordt met heien worden er trillingmeters op de gevels geplaatst in de omgeving van het bouwblok. Dit is verplicht. Vervolgens wordt gekeken of de trillingen acceptabel zijn. Indien dat niet het geval is moet het werk worden stilgezet.

 

Ook heeft de gemeente afspraken gemaakt dat het bouwverkeer niet door de wijk zal rijden en dus ook niet over de Molenstraat. Heeft u vragen of klachten dan kunt u contact opnemen met het informatiecentrum van Nieuw Leyden: vraagaan+nieuwleyden+nl of telefoon 071-5280390.

 
 

Medio 2013: Inrichting straten veld 38

Met de bouw van Nieuw Leyden zijn ook afspraken gemaakt over de inrichting van de straten die grenzen aan Nieuw Leyden.

 

De bestrating van de Amaliastraat, Joan Willem Frisostraat, Van Limburgstirumstraat en Van Hogendorpstraat wordt medio 2013 uitgevoerd.

 

 
 

Nieuwe bruggen over het Zwarte water

De nieuwe voetgangers brug over het Zwarte water in Nieuw Leyden is nu helemaal klaar voor gebruik.

 

De fietstersbrug is dinsdag 11 september 2012 geïnstalleerd en zal na het aanbrengen van de leuningen in gebruik worden genomen.

 

Meer nieuws over de bouwontwikkelingen in Leiden Noord staat op de website van Mooi Noord: www.mooinoord.nl

< VORIGE   1  2   VOLGENDE >