Noorderkwartier-West
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

ALV van de wijken GNZ en NKW

Noorderliefde is terug!

WIJKTOP 2015: samen maken we de stad

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Bewonersenquête Blauwe Zone

De gemeente Leiden evalueert de proef met de blauwe parkeerzones. Bewoners en ondernemers van de wijken waar de blauwe zone is ingevoerd, omwonenden en ondernemers van de binnenstad wordt gevraagd wat zij van de proef vinden.

 

 

 

De evaluatie is in maart gereed. Wethouder Robert Strijk (Bereikbaarheid) komt op basis van de evaluatie met een beleidsvoorstel voor parkeren in de wijken rondom de binnenstad. De proef met de blauwe zone loopt 31 december 2013 af.

 

Heeft u een onderneming of woont u in- of rondom een van de zes wijken waar een blauwe zone is ingevoerd dan ontvangt u tussen 11 en 18 februari een brief met het verzoek om deel te nemen aan een digitale enquête.

 

In die enquête vraagt de gemeente naar uw bevindingen over de blauwe zone. Het is belangrijk dat u deelneemt aan dit onderzoek zodat ook uw mening telt. Heeft u geen brief ontvangen, dan kunt u contact op nemen met het servicepunt Parkeren: Contact en openingstijden

 

Heeft u geen toegang tot een computer dan kunt u met uw brief langskomen bij het servicepunt Parkeren op het Stadsbouwhuis, Langegracht 71. De gemeente helpt u dan verder bij het invullen van de enquête.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Evaluatie Proef Blauwe Zone

De evaluatie van de blauwe parkeerzones is digitaal beschikbaar. Klik hier voor het rapport.

 

De evaluatie bestaat uit drie onderdelen: een enquête die door 2800 bewoners en ondernemers in en rondom het blauwe zone gebied werd ingevuld, parkeertellingen en een inventarisatie van de kosten van de blauwe zone.

 
 

Meerderheid voor parkeerbeleid na 2014

In de zomerperiode heeft de SP een enquête gehouden in de wijken in en rondom de Blauwe Zone. Uit de enquete van SP komt naar voren dat van de 938 geënquêteerden:

• 67% is voorstander van een vorm van parkeerrestrictie, 25% is daar tegen en 8% heeft geen mening of is neutraal.

• van de voorstanders van parkeerrestrictie ziet 74% liever een blauwe zone dan betaald parkeren.

 

 
 

Reactie Voorzitters Overleg Leiden Noord op parkeernota 2014

Geachte voorzitter, geachte raadscommissie-leden, geachte wethouder,

 

Het VOLN heeft gevraagd en ongevraagd adviesrecht.

Op 9 sept. jl. heeft het VOLN , na de presentatie door de gemeente van de nota Hondenbeleid, zich gebogen over de nota parkeerregulering.