Noorderkwartier-Oost
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

BURENLUNCH

Halloween

activiteiten van Stichting jeugd en welzijn leiden

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 
 
 

Tuinmetamorfose Noorderkwartier Oost in televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing

Zaterdag 26 januari besteedt het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing om 17 uur op 6 aandacht aan de vergroeningsactie in Noorderkwartier Oost. Ook is er gefilmd in de Hortus Botanicus. Op zondag 27 januari wordt de uitzending om 10:00 uur op 6 herhaald.

Klimaatbestendige en groene wijk 
Droge voeten willen we allemaal. In Noorderkwartier Oost is vaak sprake van wateroverlast. De Gemeente Leiden werkt binnen het Europese project SPONGE2020 nauw samen met het Hoogheemraadschap om in het Noorderkwartier Oost een zo optimaal, innovatief en klimaatbestendig mogelijk ingerichte, openbare ruimte te krijgen. Dat is hard nodig want we krijgen vaker te maken met hevige regenbuien. De gemeente kan het niet alleen. Het aanleggen van een nieuw riool en het vergroenen van de openbare ruimte is niet voldoende om de waterproblematiek op te lossen. De helft van de oppervlakte in de wijk is particulier eigendom. Daarom werkt de gemeente samen met buurtbewoners aan het vergroenen van de wijk. De Groene Tuinenwedstrijd
Bewoners van Noorderkwartier Oost hebben in het voorjaar meegedaan aan de Groene Tuinenwedstrijd. De beste ideeën werden beloond met een tuinmetamorfose ontworpen en aangelegd door Nederlands bekendste tv-tuinman Lodewijk Hoekstra. De tuinen dragen bij aan een groenere, waterbestendige wijk. Een groene omgeving vangt water beter op, zorgt voor verkoeling in de zomer en biedt een fijne woonplek voor bijen, insecten, kleine dieren en vogels. Het regenwater wordt bijvoorbeeld opvangen in de schutting. En steentjes in de tuin zetten CO2 om in zuurstof. De tuinen zijn begin november opgeleverd. Andere buurtbewoners konden komen kijken om inspiratie op te doen voor hun eigen tuin. Groen voorbeeld, doet groen volgen. De winnaars van de wedstrijd gaan hun buurtbewoners helpen en stimuleren hun tuin ook groener te maken.   Zelf aan de slag? 
Kijk op gagoed.nl voor tips & inspiratie. Samen maken we Leiden groener & gezonder! Bekijk hieronder de vlog van tv tuinman Lodewijk Hoekstra. 

 

Bron: Stadsnieuw Gemeente Leiden

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Duurzame tuinontwerpen in Noorderkwartier Oost

Water opvangen in de schutting. Steentjes die CO2 omzetten in zuurstof. Voorbeelden uit de ‘duurzame tuinontwerpen’ die binnenkort worden aangelegd in Noorderkwartier Oost. 

 
 

Enthousiaste buurtbewoners gezocht: een nieuwe speel- en ontmoetingsplek in het Noorderkwartier!

Wij, de Leidse Bond voor speeltuinen, Libertas Leiden en iDOE, zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste buurtbewoners die samen willen werken om een bruisende speel- en ontmoetingsplek te creëren. Er is ruimte voor het inbrengen en uitvoeren van eigen intiatieven, ideeën en actviteiten. Wij nodigen jou uit voor een buurtbijeenkomst!

 
 

Groen Dichterbij Leiden viert feest

Het Groen Dichterbij netwerk in Leiden vindt het tijd voor een feestje. Het netwerk bestaat nu al bijna 3 jaar en nog steeds komen er tientallen nieuwe en groene buurtinitiatieven bij. Gemeente Leiden heeft al met honderen mensen een convenant afgesloten over beheer van een stukje openbare ruimte en meestal is dit een mooi stukje groen. Groen Dichterbij is trots dat zij daar met het netwerk een rol in spelen. Dus: redenen genoeg voor een feestje.