Noorderkwartier-Oost
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

BURENLUNCH

Halloween

activiteiten van Stichting jeugd en welzijn leiden

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Rouwloods is een kleinschalige, informele uitvaartonderneming die w...

Rouwloods

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

 
 
 

Duurzame tuinontwerpen in Noorderkwartier Oost

Water opvangen in de schutting. Steentjes die CO2 omzetten in zuurstof. Voorbeelden uit de ‘duurzame tuinontwerpen’ die binnenkort worden aangelegd in Noorderkwartier Oost. 

Droge voeten willen we allemaal. In Noorderkwartier Oost is vaak sprake van wateroverlast. De komende tijd wordt de wijk daarom opgeknapt en komt er een nieuwe riolering. Omdat regenwater ook goed in de tuin kan worden opgevangen (dat scheelt water in het riool tijdens een harde bui), worden buurtbewoners gestimuleerd om hun tuin te vergroenen. Want hoe minder tegels, hoe meer water er de grond in zakt.

 

Groene Tuinen-wedstrijd
In het voorjaar konden buurtbewoners zich inschrijven voor de ‘Groene Tuinen-wedstrijd’, ontworpen door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Afgelopen woensdag, op de dag van de Duurzaamheid overhandigde hij de drie winnaars hun definitieve tuinontwerp. De ontwerpen dragen bij aan een groenere, waterbestendige wijk. Eind deze maand worden de tuinen aangelegd, zodat de winnaars er volgende zomer droog en koel bijzitten (groen biedt ook verkoeling). En groen voorbeeld doet groen volgen. De winnaars van de wedstrijd gaan daarom buurtbewoners helpen en stimuleren hun tuin ook groener te maken.

 

Informatiemarkt op 5 november

Benieuwd naar de winnende ontwerpen of hoe Noorderkwartier Oost waterbestendig wordt gemaakt? Kom dan op 5 november om 19.00 uur naar de informatiemarkt in Nieuwe Energie Leiden.

Meer informatie voor het vergroenen van uw eigen tuin? Kijk op de website www.gagoed.nl

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Enthousiaste buurtbewoners gezocht: een nieuwe speel- en ontmoetingsplek in het Noorderkwartier!

Wij, de Leidse Bond voor speeltuinen, Libertas Leiden en iDOE, zijn op zoek naar nieuwe, enthousiaste buurtbewoners die samen willen werken om een bruisende speel- en ontmoetingsplek te creëren. Er is ruimte voor het inbrengen en uitvoeren van eigen intiatieven, ideeën en actviteiten. Wij nodigen jou uit voor een buurtbijeenkomst!

 
 

Bezoek een duurzaam huis in Leiden-Noord

In het hele land openen duurzame huiseigenaren hun deuren tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 3 en 10 november. Ook de gemeente Leiden doet hieraan mee. Met een grote variatie in woningen en soorten maatregelen is de huizenroute voor iedereen die zich wil oriëteren op duurzaam en energiezuinig wonen een aanrader. 

 
 

Kom gezellig en gezond ontbijten met het Gezond Ontbijt van GONoord!

Staat er nog niets in jouw agenda op woensdagochtend 14 november? Sluit dan gezellig aan bij het gezond ontbijt van GONoord! Ontmoet jouw buurtbewoners en wissel gezonde ideeën met elkaar uit.