aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 
 
 

Werkzaamheden Kooipark in volle gang, ‘eerste steen’ vandaag ingemetseld

De werkzaamheden in het Kooipark zijn in volle gang. Vanmiddag metselde wethouder Frank de Wit (Milieu) samen met Henny Hoogervorst (voorzitster Vereniging tot Behoud en Bescherming Kooipark) een steen in de muur van het nieuwe sportveld. In de steen zit een USB stick met daarop alle historische documenten en de bestanden van het park dat nu flink opgeknapt wordt. Een symbolische handeling om het belang aan te geven dat het weer nieuw ontworpen Kooipark tot in den eeuwigheid wordt behouden.

Wethouder Frank de Wit: 'Het Kooipark is een typisch voorbeeld van een van de vele historische en groene ontdekkingen die wij in Leiden hebben. Samen met de buurt hebben wij er voor gezorgd dat dit park nu wordt opgeknapt en het binnenkort weer heerlijk genieten is in dit mooie park.'
 
Het park in Leiden Noord wordt in de geest van het originele ontwerp van architect Willem Marinus Dudok opgeknapt. Dit ontwerp stamt uit 1912 en is een van de meer dan 2800 monumenten die Leiden rijk is. Het Kooipark wordt weer een echt volkspark waar spelen, sporten, wandelen en de hond uitlaten centraal staan. De vijver in het park wordt het centrale middelpunt, er komen twee wandelpromenades met bloemen en planten, een nieuwe speeltuin, een nieuw speelveld  en een gedeelte waar honden vrij kunnen lopen. De grotere vijver en het verdiepte speelveld dragen bij aan het verminderen van de waterproblematiek in de wijk. Er komen chique bankjes en ook de Leidse lantaarn komt in het park. Gemeente, vereniging en bewoners zorgen er samen voor dat het park ook na de oplevering op 1 mei 2014 schoon, heel en veilig blijft.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer