stelling

Op welke politieke partij gaat u tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 stemmen

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Op 30 maart tussen 10:00 en 17:00 uur is de Voorjaarsmarkt op het n...

Voorjaarsmarkt Kooiplein

De Maresingel en Rijnsburgersingel (tussen de Valkbrug en de Oude H...

Werkzaamheden Maresingel

Als alternatief plan voor het Energiepark van MBE Groep genaamd Wat...

Reactie wethouder alternatief plan Energiepark

 

Spreekuur Bijzondere Bijstand voor gedupeerden wateroverlast in de Kooi

(thumb) nat1.jpgLeiden, 17 0ktober, 2007
Na 14 juni, de dag van de wateroverlast in de Kooi, is er door het College een ronde in de wijk gemaakt. Daar is toen gesproken met de getroffen bewoners. Naar aanleiding hiervan is een advertentie in de krant geplaatst. Hierin stond aangegeven dat aanvraag van bijzondere bijstand mogelijk kon zijn.

Tijdens het overleg tussen de wijkorganisaties en de (ex) Wethouder Paul Jonas werd duidelijk dat er vanuit de bewoners op deze advertentie geen enkele reactie is gekomen. Hoe kan dit? Het vermoeden bestaat dat bewoners er op voorhand vanuit gaan dat zij geen recht op bijzondere bijstand hebben. Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan de bijzondere bijstand bijv. hoogte van inkomen, een voorliggende voorziening zoals verzekering.

Tijdens het overleg deed de Wethoudere het voorstel om voor hulp bij het eventueel invullen van formulieren en vragen over het recht op bijzondere bijstand een tijdelijk spreekuur in te stellen.

Het spreekuur wordt aangekondigd in een folder met daarin nog enkele regels over bijzondere bijstand. De opzet en productie van de folder zal wethouder Jonas regelen. De verspreiding van de folder zal huis aan huis gebeuren. De straatnamen voor bezorging zal door de voorzitters worden geleverd. De spreekuren zullen dan in november plaatsvinden.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer