aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 

Spreekuur Bijzondere Bijstand voor gedupeerden wateroverlast in de Kooi

(thumb) nat1.jpgLeiden, 17 0ktober, 2007
Na 14 juni, de dag van de wateroverlast in de Kooi, is er door het College een ronde in de wijk gemaakt. Daar is toen gesproken met de getroffen bewoners. Naar aanleiding hiervan is een advertentie in de krant geplaatst. Hierin stond aangegeven dat aanvraag van bijzondere bijstand mogelijk kon zijn.

Tijdens het overleg tussen de wijkorganisaties en de (ex) Wethouder Paul Jonas werd duidelijk dat er vanuit de bewoners op deze advertentie geen enkele reactie is gekomen. Hoe kan dit? Het vermoeden bestaat dat bewoners er op voorhand vanuit gaan dat zij geen recht op bijzondere bijstand hebben. Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden verbonden aan de bijzondere bijstand bijv. hoogte van inkomen, een voorliggende voorziening zoals verzekering.

Tijdens het overleg deed de Wethoudere het voorstel om voor hulp bij het eventueel invullen van formulieren en vragen over het recht op bijzondere bijstand een tijdelijk spreekuur in te stellen.

Het spreekuur wordt aangekondigd in een folder met daarin nog enkele regels over bijzondere bijstand. De opzet en productie van de folder zal wethouder Jonas regelen. De verspreiding van de folder zal huis aan huis gebeuren. De straatnamen voor bezorging zal door de voorzitters worden geleverd. De spreekuren zullen dan in november plaatsvinden.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer