aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Tweede bijeenkomst Energiepark

Libertas Leiden en TamTam organiseren voor u op zondagmiddag Matine...

Matinee en Dinee in 2019

 
 
 

Pot met geld geld gaat niet op!

Om de leefbaarheid in de wijken te vergroten heeft de gemeente Leiden een pot geld staan met daarin 600.000 euro. Bewoners met een leuk initiatief voor de wijk kunnen daar een subsidie uit aanvragen. Maar dit is het afgelopen jaar te weinig gebeurd. Daarom is het nu makkelijker gemaakt om het geld aan te vragen. 

 

Het gemeentebestuur heeft drie maatregelen genomen. Allereerst is het bedrag dat iemand zonder cofinanciering kan aanvragen verhoogt van 3.000 naar 5.000 euro. Vervolgens worden de aanvragen continue in behandeling genomen (in plaats van 3 keer per jaar). Tot slot is de eis van maximaal 1 aanvraag per initiatiefnemer geschrapt. De hoop is dat de drempel om aanvragen voor een wijkinitiatief te doen zo lager is. 

Ook wil de gemeente de bekendheid van de subsidieregeling voor wijkinitiatieven vergroten. Op initiatief van GroenLinks wordt dat extra gedaan in wijken die relatief slecht scoren in de leefbarometer, zoals De Kooi, Noorderkwartier, Slaaghwijk, De Waard en Leiden Zuid-West. Het idee hierbij is dat de inwoners van wijken waar het relatief al goed gaat de pot met subsidiegeld voor de wijkinitiatieven wel weten te vinden. Dit zou in wijken waar het minder goed gaat niet het geval zijn. 

Subsidies voor wijkinitiatieven kunnen burgers tot eind volgend jaar bij de gemeente indienen.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer