aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Tweede bijeenkomst Energiepark

Een fijn plein om samen te zijn! Dat is de slogan van het nieuw ing...

Feestelijke opening Arubapad!

 
 
 

Onderzoek vervuild water vijver bij Marnixtraat

In december heeft u een brief ontvangen over het onderzoek dat de gemeente startte naar de oorzaak van het vervuilde water in de vijver bij de Nieuwe Marnixstraat. Bij deze meer informatie over de resultaten van het onderzoek.
Aanleiding
De vijver bij de Nieuwe Marnixstraat was vervuild. Hierdoor kreeg het water een zwarte kleur en er was een vieze geur waarneembaar. Er zijn inmiddels onderzoeken, inspecties en analyses uitgevoerd om de oorzaak te vinden. De voorlopige conclusie is dat de vervuiling is veroorzaakt door een tijdelijke verbinding tussen het nieuw aangelegde regenwaterriool en vuilwaterriool in de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de Nieuwe Marnixstraat dat niet verwijderd is. Daardoor is er huishoudelijk afvalwater uit het vuilwaterriool in de vijver terecht is gekomen. Dit kan het stinkende en zwarte water verklaren. De verbinding tussen de riolen is inmiddels verwijderd. De komende tijd monitoren we of het probleem nu verholpen is. Met het Hoogheemraadschap Rijnland is afgesproken om de waterkwaliteit voorlopig in de gaten te houden.
 
Meer informatie
Voor meer informatie of eventuele vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 071 (van 8.30 tot 17.00 uur, keuze 1: woonomgeving) of vul het contactformulier in op www.leiden.nl/contact.

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer