Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

Nieuw ontwerp Koningspark in Nieuw Leyden

Het momenteel niet zo fleurige grasveld in de wijk Nieuw Leyden, tussen de Pasteurstraat en de Nieuwe Koningsstraat, krijgt dit jaar een metamorfose. Op maandag 29 januari presenteerde architectenbureau Delva landschapsarchitects, na een participatietraject met de buurt, het nieuwe ontwerp.

Midden in het park komt een basketbalveld, een speeltoestel en speelgras. Om het basketbalveld heen komt een zitrand. De paden in het park worden gemaakt van ‘stabilizer’, een lichtgeel steenmengsel. Gebogen hagen met een kleurrijke beplanting vormen de randen van het park, waardoor er een soort open kamer ontstaat.     
 

Tijdens de avond kwamen nog wat extra wensen naar voren. De grasveldjes worden  natuurlijker en bloemrijker gemaakt. De openingen in de hagen worden wat groter en er wordt onderzocht of er in het ontwerp voldoende parkeerplek is voor fietsen. Verder wordt bekeken of er een waterpomp kan komen, om de planten water mee te kunnen geven. Als dit alles is onderzocht en verwerkt in een definitief ontwerp, kan de klus worden voorbereid en aanbesteed. Het plan is om vervolgens in het najaar het park aan te leggen. 

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer