aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Ons klimaat laats steeds meer grillen zien. Hete zomers, meer storm...

Informatieavond over klimaatbestendig wonen

 

Nieuw in Leiden Noord: Ontmoetingscentrum dementie

topaz.JPG (thumb)Leiden, 18 november 2010

In 2011 opent Topaz Overrhyn een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie, een nieuw initiatief binnen Leiden Noord. Het ontmoetingscentrum biedt een breed ondersteunings-programma voor thuiswonende mensen met een lichte tot matige vorm van dementie en hun mantelzorger(s). Dit jaar starten we alvast met een tweetal koffieochtenden, op zaterdag 27 november en zaterdag 11 december. Het ontmoetingscentrum is gevestigd in Topaz Overrhyn aan de Willem de Zwijgerlaan 44 in Leiden.

Waarom een ontmoetingscentrum?

Het huidige overheidsbeleid is erop gericht dat mensen met dementie zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Uit onderzoek is gebleken dat zorgende familieleden van mensen met dementie een verhoogd risico hebben op gezondheidsproblemen. Om hen te steunen en te ontlasten, biedt het ontmoetingscentrum een breed programma aan zowel mensen met beginnende dementie als hun mantelzorgers.

De afgelopen jaren zijn binnen Topaz diverse vormen van ondersteuning voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers ontwikkeld. In het ontmoetingscentrum komen deze vormen tezamen in één pakket.

Programma

Binnen het ontmoetingscentrum kunnen mensen met beginnende dementie een aantal keer per week een dagsociëteit bezoeken. Daar kunnen zij, individueel of in groepsverband, deelnemen aan diverse activiteiten gericht op participatie, geheugentraining en beweging. Voor hun mantelzorgers zijn er informatiebijeenkomsten, gespreksgroepen, een spreekuur, de mogelijkheid voor hulp bij praktische zaken, uitstapjes, etc.

Koffieochtende

In de aanloop naar het ontmoetingscentrum dementie wordt gestart met een tweetal koffieochtenden in november en december 2010. Deze ochtenden zijn op zaterdag 27 november en zaterdag 11 december. Vanaf 9.00 uur zijn de deelnemers welkom; de koffieochtend duurt tot 12.00 uur. Tijdens de koffieochtenden kunnen de bezoekers sfeer proeven en koffie drinken met andere bezoekers. Ook is er gelegenheid om een afspraak te maken met de coördinator van het ontmoetingscentrum.

Informatie

Voor meer informatie over het ontmoetingscentrum, een kennismakingsbezoek of om u aan te melden, neemt u contact op met ons Cliënt Service Bureau.

Het CSB is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 16.30 uur telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 071 4056 925. U kunt ook een e-mail sturen naar csb+topaz+nl. Kijk ook eens op onze website http://www.topaz.nl/ .

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer