aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Kom je ook een afvalmonster knutselen? En de Tuin van Noord opruime...

GoNoord! naar buiten(1)

 

Koningstraat wordt doorkruist door het Zwartewater

De straatnamencommissie van de gemeente Leiden hebben voorstellen gedaan voor de straatnamen van Nieuw Leyden, het voormalig EWR-terrein.
Het noordelijke deel van de Koningstraat zal worden afgekapt door de aanleg van het Zwartewater (helaas geen Zwartepad voor wat er langs loopt). Zo zullende bewoners van de Koninghstaete (in de volksmond "de aubergine" vanwege de kleur op de eerste tekeningen) straks van adres veranderen. Het noordelijke deel van de Koningstraat wordt dan Nieuwe Koningstraat.
Nu maar hopen dat de landkaarten en de Tom Toms snel worden aangepast.

Een en ander gaat ook gevolgen krijgen voor het verkeer van de Pr. Frederikstraat en de Koningstraat als deze laatste geen doorgaand verkeer meer toe laat.
Men zal dan de Molenstraat kiezen. Deze is echter door een pleintje afgesloten voor doorgaand verkeer, op verzoek toen ter tijd door de bewoners om het daar veiliger te maken.
Doordat de woningen aan de Joan Frisostraat, de Amaliastraat en de noordkant van de Molenstraat blijven staan zal dat problemen gaan opleveren.
Om het verkeer via de Bronkhorststraat naar de Mauritsstraat te leiden is geen optie. Er wordt dan een extra straat belast zowel naar de Maresingel als naar de Marnixstraat via een stukje Molenstraat.

Tijdens een bijeenkomst in het Stadsbouwhuis kwam de gemeente met de volgende tekening, waarmee men aangaf dat verkeer er niet snel zal rijden.

molenstraat01.jpg

De bewoners, die zich hebben verenigt in "Nieuw Noord" vinden dit een uitermate onveiligplan. Of een ander plan via de Bronkhorststraat en de Mauritsstraat veiliger is komt niet echt tot uiting.
Wel zou men aan de noordzijde een verbinding willen hebben tussen de Joan Frisostraat en de Amaliastraat. Dan kan de Molenstraat toch afgesloten blijven en van een speelplein worden voorzien tussen Amaliastraat en de Mauritsstraat. Echter men is dan van mening dat de rijrichting in de Bronkhorststraat tussen de Mauritsstraat en de Theresiastraat twee richtingen moet worden.

Kortom zowel de gemeente als de bewoners zijn er nog niet uit.
E.e.a werd o.a. gepubliceerd in "Knelpunt Nieuw Noord", Verkeer en veiligheid rondom de Molenstraat. door Elger Niels.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer