aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Tweede bijeenkomst Energiepark

Een fijn plein om samen te zijn! Dat is de slogan van het nieuw ing...

Feestelijke opening Arubapad!

 
 
 

Informatie over het (Kooi) PLEIN

Enige tijd geleden heeft u onze eerste officiële nieuwsbrief van Het Plein ontvangen en bent u geïnformeerd over de opening van het informatiecentrum, de planning van de sloopwerkzaamheden van het Spoortje alsook de sloop van de Bernhardstraat (oneven zijde).

 

Het Spoortje is inmiddels gesloopt, de asbestsanering van de Bernhardstraat wordt deze maand afgerond waarna het flatgebouw wordt gesloopt. Naast de sloopwerkzaamheden wordt begonnen met het verleggen van de kabels en leidingen langs de tunnel van de Willem de Zwijgerlaan, aan het einde van de Kooilaan bij de Waaijer en op de kop van de Bernhardstraat en de Curaçaostraat.

 

Tijdelijke parkeerplaatsen op plek ‘t Spoortje

Zoals eerder is aangegeven in de vorige nieuwsbrief worden op de plek van ’t Spoortje tijdelijke parkeerplaatsen gerealiseerd, de realisatie hiervan staat eveneens gepland per begin september. Deze parkeerplaatsen vervangen de parkeerplaatsen langs de Kooilaan voor o.a. de bewoners van de Waaijer. Daarnaast vervangen deze parkeerplaatsen de plaatsen die komen te vervallen in de openbare ruimte rond Het Plein. Zo kunnen de bewoners, de bezoekers en de werknemers van de winkels goed en veilig blijven parkeren tijdens de verschillende werkzaamheden die plaatsvinden. Op het tijdelijke parkeerterrein komen zes parkeerplaatsen voor mindervaliden, waarvan drie specifiek toegewezen op nummerbord aan bewoners van de Waaijer.

 

Voortgang sloop Bernhardstraat (oneven zijde)

De asbestsanering wordt in augustus uitgevoerd en de sloopwerkzaamheden aan het gebouw vinden aansluitend plaats per begin september. Deze werkzaamheden duren ongeveer tot eind oktober- begin november en worden ook uitgevoerd door van Diemen. Het betreden van de sloopterreinen is verboden dit om ongevallen te voorkomen. Kom dus niet binnen de hekken.

 

Verleggen kabels en leidingen

Eind augustus wordt gestart met de werkzaamheden voor het verleggen van de kabels & leidingen ten zuiden van de Willem de Zwijgerlaan en in de Kooilaan. Bestaande kabels en leidingen worden omgelegd of verwijderd en nieuwe worden teruggelegd. De aansluiting van de Willem de Zwijgerlaan op de Kooilaan maar ook de Kooilaan boven de Surinamestraat, wordt hiervoor tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. Naar verwachting wordt deze verbinding eind november weer opengesteld. Daarnaast wordt de tijdelijke fietsverbinding over de tunnel verwijderd en ook het fietspad parallel aan de Willem de Zwijgerlaan wordt afgesloten. Beide fietsroutes kunnen pas weer opengesteld worden na afronding van alle bouwwerkzaamheden, dit is naar verwachting medio 2015.

 

Omleidingsroutes autoverkeer, fietsers en voetgangers

Als gevolg van de afsluitingen wordt het autoverkeer tussen Willem de Zwijgerlaan en Kooilaan omgeleid via de Surinamestraat en Sumatrastraat. Voor het fietsverkeer dat de Willem de Zwijgerlaan oversteekt wordt een tijdelijke oversteek met verkeerslichten gemaakt ter hoogte van de Margrietstraat. Ook voetgangers kunnen daar veilig oversteken, De fietsers die normaal gebruik maken van het zuidelijke fietspad parallel aan de Willem de Zwijgerlaan kunnen ervoor kiezen om te rijden via de noordelijke parallelweg van de Willem de Zwijgerlaan of via een omleidingsroute die wordt ingesteld via de Irenestraat, Bernhardkade, Surinamestraat, Curaçaostraat en Sint Maartenstraat.

 

Vragen, klachten en/of suggesties

Voor specifieke vragen over bereikbaarheid en verkeersafwikkelingen kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden via telefoonnummer: 14 071 (van 08:30 uur tot 17:00 uur, keuze 3 Bouwen) of per email: service.bowo@leiden.nl. U kunt met uw vraag ook langskomen bij de gemeente Leiden op het Stadsbouwhuis aan de Langegracht 72. De openingstijden zijn van maandag t/m woensdag van 08:30 uur tot 17:00 uur en op donderdag van 08:30 uur tot 20:00 en zaterdag (alleen bezoek) van 09:00 uur tot 13:00 uur.

 

Voor alle overige vragen kunt u mailen naar info@hetpleinvanleiden.nl. De laatste ontwikkelingen kunt u volgen op www.hetpleinvanleiden.nl, op deze site kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief. Voor meer informatie, vragen of klachten kunt u ook ons informatiecentrum Het Plein op Bernhardkade 36 bezoeken. U bent daar van harte welkom op woensdagen van 15:00- 19:00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

Projectteam Het Plein

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer