aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

Vrijdag 8 maart ondertekende wethouder Martine Leewis (Duurzaamheid...

Leiden gaat voor duurzame stadslogistiek

Aan de oude gebouwen in het Energiepark, grenzend aan de Maresingel...

Werkzaamheden gebouwen Energiepark

 
 
 

Duurzame tuinontwerpen in Noorderkwartier Oost

Water opvangen in de schutting. Steentjes die CO2 omzetten in zuurstof. Voorbeelden uit de ‘duurzame tuinontwerpen’ die binnenkort worden aangelegd in Noorderkwartier Oost. 

Droge voeten willen we allemaal. In Noorderkwartier Oost is vaak sprake van wateroverlast. De komende tijd wordt de wijk daarom opgeknapt en komt er een nieuwe riolering. Omdat regenwater ook goed in de tuin kan worden opgevangen (dat scheelt water in het riool tijdens een harde bui), worden buurtbewoners gestimuleerd om hun tuin te vergroenen. Want hoe minder tegels, hoe meer water er de grond in zakt.

 

Groene Tuinen-wedstrijd
In het voorjaar konden buurtbewoners zich inschrijven voor de ‘Groene Tuinen-wedstrijd’, ontworpen door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Afgelopen woensdag, op de dag van de Duurzaamheid overhandigde hij de drie winnaars hun definitieve tuinontwerp. De ontwerpen dragen bij aan een groenere, waterbestendige wijk. Eind deze maand worden de tuinen aangelegd, zodat de winnaars er volgende zomer droog en koel bijzitten (groen biedt ook verkoeling). En groen voorbeeld doet groen volgen. De winnaars van de wedstrijd gaan daarom buurtbewoners helpen en stimuleren hun tuin ook groener te maken.

 

Informatiemarkt op 5 november

Benieuwd naar de winnende ontwerpen of hoe Noorderkwartier Oost waterbestendig wordt gemaakt? Kom dan op 5 november om 19.00 uur naar de informatiemarkt in Nieuwe Energie Leiden.

Meer informatie voor het vergroenen van uw eigen tuin? Kijk op de website www.gagoed.nl

 

Bron: Stadsnieuws Gemeente Leiden

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer