aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Ons klimaat laats steeds meer grillen zien. Hete zomers, meer storm...

Informatieavond over klimaatbestendig wonen

 
 
 

Campagne Goed helpt buurten verduurzamen

Eerste informatieavond Groenoord op dinsdag 6 september 2016 Bewoners uit de wijk Groenoord zijn op dinsdagavond 6 september welkom op een informatieavond over het verduurzamen van de woningen in hun wijk. Axel en Anja Möltgen, de GOED-projectleiders voor Leiden Groenoord, zullen vertellen wat de mogelijkheden zijn als je je huis energiezuinig en duurzaam wilt maken. De bijeenkomst vindt plaats bij Meet&Greet, Raamstraat 17 te Leiden en begint om 20:15 uur. Vanaf 20:00 uur is de ruimte open en is er koffie en thee.

Op 1 september 2016 start in heel Leiden de campagne Goed. Het doel van de campagne is het om particuliere eigenaren en huurders van bestaande woningen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Anja Möltgen: ‘Veel mensen willen hun huis energiezuinig maken, maar door de grote hoeveelheid informatie weten mensen vaak niet waar te beginnen of wat de beste keuze is. Deze campagne gaat buurtbewoners daarbij helpen.

Samen met een team van vakkundige adviseurs helpen de projectleiders de bewoners bij het verduurzamen van hun huis. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gratis energiescans. Deze geven inzicht in de huidige staat van de woningisolatie en hoe hoog het huidige energieverbruik is. Verder laten de scans geschikte maatregelen zien om het huis duurzaam te verbeteren. En als er subsidie of een offerte voor bijvoorbeeld isolatieglas, woningisolatie of een zonneboiler aangevraagd moet worden, dan kunnen de projectleiders buurtgenoten helpen. Heel handig als er bijvoorbeeld toch al verbouwplannen zijn. Maar de avond gaat ook over kleinere acties, zoals het aanbrengen van tochtstrips of energiezuinige apparaten. Allemaal maatregelen die het wooncomfort verhogen en de energiekosten laten dalen.

Axel en Anja Möltgen zijn zelf ook bewoners van de wijk Groenoord en hebben veel kennis over - en ervaring met het verduurzamen van huizen. Op de informatieavond lichten zij verschillende acties toe en is er voldoende tijd om vragen te stellen.

De bijeenkomst is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Annmelden kan door een e- mail te sturen naar anja+inplus+nl of via de Facebookpagina Goed Groenoord.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer