aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Kom je ook een afvalmonster knutselen? En de Tuin van Noord opruime...

GoNoord! naar buiten(1)

 
 
 

Afgestudeerd en nu?

4 belangrijke tips die jou helpen bij het afsluiten van je studententijd.

Na vier jaar lang, of misschien wel langer, geploeterd te hebben voor je diploma is het dan nu eindelijk zo ver. Je bent afgestudeerd en klaar voor een totaal nieuwe fase in je leven. Maar hoe ziet die nieuwe fase er voor jou uit? Ga je reizen of ga je op zoek naar een geschikte baan? Waar je ook voor kiest, wij helpen je vraag om jouw zaakjes op orde te krijgen. Zie hieronder 4 belangrijke tips die jou helpen om op een juiste manier het studentenleven af te sluiten. Zodat je niks belangrijks vergeet!

Tip 1 OV chipkaart

Helaas, een gratis ritje met de trein als student zijnde zit er niet meer in. Als je bent afgestudeerd heb je namelijk geen recht meer op die o zo fijne gratis OV-chipkaart. Nou dat is niet helemaal waar, de kaart hoef je niet in te leveren, maar helaas moet je het studentenreisproduct wel stopzetten. Zet dit studentenreisproduct uiterlijk op de vijfde werkdag van de eerste maand waarin je er geen recht meer hebt stop. Doe je dit niet? Dan kost je dat € 97,- per halve maand.

 

Tip 2 Uitschrijven

Ja, het wordt nu echt definitief, je moet je uitschrijven bij je studie en dat betekent dat je écht geen student meer bent. Maar het is erg belangrijk dat je dit niet vergeet. Want wanneer je dit niet doet, blijf je collegegeld betalen. Studeer jij niet af in de gebruikelijke periode, het einde van het jaar? Vraag dan naar de mogelijkheden op je schoolinstelling of het mogelijk is een gedeelte te betalen van dat schooljaar.

 

Tip 3 Studiefinanciering

Wat was het altijd fijn als het de 23e van de maand was, dat betekende namelijk stufie! Maar ook daar heb je geen recht meer op als je bent afgestudeerd. Jijzelf moet er voor zorgen dat de studiefinanciering stop wordt gezet. Het is nu tijd om geld te verdienen met de kennis die jij de afgelopen jaren hebt opgedaan. Maar hoe vind je dan de geschikte baan? Kijk daarvoor snel naar tip 4.

 

Tip 4 Solliciteren

Alles geregeld? Dan wordt het nu tijd om een geschikte baan te vinden. Wij van YoungCapital helpen jou graag bij het vinden van deze baan. We bieden een breed aanbod aan vacatures in Leiden. Dus wacht niet langer en vind jouw droombaan! 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer