Nieuw Leyden
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Ons Wijkfeest Nieuw Leyden

Zeepkisten Bouwen

Voorlezen in de Drakentuin

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Vanaf 4 juli betaald parkeren!

Vanaf maandag 4 juli 2016 vervalt de blauwe zone en geldt betaald parkeren in Nieuw Leyden.
Mocht je aan de straat parkeren, vraag dan tijdig - voor 23 mei - je vergunning aan! Prettige bijkomstigheid is dat je daarmee wel overal buiten het centrum kunt parkeren.

 

 

Voorwaarden
In de verkorte voorwaarden meldt de gemeente dat vergunningen aangevraagd kunnen worden door mensen  die in Leiden ingeschreven staan binnen deze zone (de 'schilwijken' rond het centrum, aangeduid als zone B). Het kentekenbewijs moet op jouw naam staan - in het geval van een leaseauto heb je een berijdersverklaring nodig.
 

Vergunningen en eigen parkeergelegenheid
In de rondgestuurde brief staat 1 ding anders dan in de informatie op de website. Als je namelijk al eigen parkeergelegenheid hebt zoals in de wijk vrijwel iedereen, kun je alleen een '2e en 3e' parkeervergunning aanvragen. Dat klinkt mooi maar aan deze vergunningen kleeft een extra voorwaarde - ze worden alleen verstrekt als er geen wachtlijst voor een eerste vergunning is.
Volgens de brief kan er helemaal geen vergunning worden aangevraagd als je over eigen parkeergelegenheid beschikt. Dat lijkt, gezien de informatie op de website, een foutje te zijn.
 

Verder in het kort alle informatie rond het betaald parkeren op een rijtje:
 

Kosten
Van maandag t/m zaterdag moet tussen 9:00 en 19:30 uur betaald worden voor parkeren in de wijk. Het tarief is €2 per uur.
Voor 9:00, na 19:30 en de hele zondag is parkeren nog steeds gratis.
 

Parkeervergunning
Bewoners kunnen maximaal 3 vergunningen per adres aanvragen, deze kosten €50 per jaar per vergunning.
 

Bezoek
Voor bezoekers zijn er verschillende opties naast regulier per uur betalen.
Kraskaarten waarmee bezoek maximaal 4 uur kan parkeren kosten €1 per stuk.
Je kunt ook een bezoekersvergunning aanvragen a €50 per jaar.
Maar als het bezoek pas na 19:30 aankomt of op zondag langsrijdt, parkeren ze nog steeds gratis.
 

Tip: Koop niet te veel bezoekerskaarten: eind 2016 worden deze namelijk vervangen door een digitale variant. Oude 'blauwe zone' bezoekerskraskaarten kun je nog opmaken tot 1 oktober 2016.
 

Aanvragen
Vergunningen en kraskaarten vraag je aan via leiden.nl/parkeren.
Als je voor 23 mei de aanvraag indient, heb je de vergunning gegarandeerd op tijd in huis.
 

Vergunning geldig in de halve stad
Tegelijk met onze wijk gaan ook Groenoord Zuid, Noorderkwartier, de Kooi en de Zeeheldenbuurt over. Met een parkeervergunning kun je straks overal in de 'schilwijken' (zone B) rond het centrum parkeren, niet alleen in de eigen wijk. Ook in bijvoorbeeld de Tuinstadwijk, Burgemeesterswijk enz.
 

Parkeren in het centrum (zone A) mag niet met deze vergunning.
 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Betaald Parkeren 2e kwartaal 2016

Voor fase 2 waaronder Nieuw Leyden, Groenoord-Zuid, Noorderkwartier-West, Noorderkwartier-Oost en de Kooi vallen, start de invoering van betaald parkeren vanaf het 2e kwartaal 2016. Let op: de kraskaarten voor de Blauwe Zone zijn dan niet meer geldig!

 

Meer informatie over de invoering van Betaald Parkeren staat in de informatieblad pagina 1 en pagina 2 van gemeente Leiden met specifieke informatie over de tarieven, het gebied en de fasering voor invoering.

 
 

Leiden Noord niet tegen betaald parkeren!

Zowel vanuit de politiek als vanuit de wijk bereiken ons berichten naar aanleiding van een artikel in het LD als of het Voorzitters Overleg Leiden Noord (VOLN) tegen betaald parkeren is. In tegendeel zouden we willen zeggen. 

 
 

Nieuwe activiteiten Buurtcentrum Het Gebouw (Duits en Salsa)

Vanaf maandag 16 september van 9.30 uur -10.30 uur start "coversatielessen voor beginners DUITS". De eerste les is een proefles en kost € 1.- De prijs is € 10 voor 10 lessen. De lessen worden gegeven door een Duitstalige vrijwilligster.