Nieuw Leyden
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Ons Wijkfeest Nieuw Leyden

Zeepkisten Bouwen

Voorlezen in de Drakentuin

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Ramadan en parkeren

Vanwege het gebruik van de Moskee aan de Nieuwe Marnixstraat gedurende de komende Ramadan maand, wil hjet Moskee bestuur informatie verschaffen over deze activiteit. 

 

Ramadan

De Ramadan is de negende maand in de Islamitische jaarkalender. In deze maand valt het Vasten. Het Vasten van in de maand Ramadan is 1 van de 5 belangrijke peilers in de Islam. Moslims behoren van zonsopgang tot zonsondergang zich te onthouden van eten en drinken. Doelstelling is om gedurende deze maand stil te staan bij de mensen die weinig eten hebben en is een maand van spiritualiteit. Als afsluiting van een Vastendag is er een gezamenlijk gebed. Dit laatste gebed wordt traditioneel bezocht door veel mensen en valt in de zomer relatief laat.

Ramadan gebed

Datum: dagelijks van maandag 8 juli 2013 – 9 augustus 2013

Start gebedsdiensten ligt tussen: 23:00 – 00:00 uur 

Organisatie

Het parkeren zal worden geregeld op de grasparkeerplaatsen in de Tuin van Noord en de extra parkeerplaatsen tussen het Gymnasium en de Moskee.  Bezoekers worden uitdrukkelijk verzocht lopend of op de fiets te komen.  Vanzelfsprekend proberen wij de overlast voor u als bewoner tot een minimum te beperken. Tijdens de gehele maand zullen vrijwilligers van de Moskee actief zijn om de pp in de Nieuwe Marnixstraat vrij te houden voor bewoners. Zij zullen herkenbaar zijn aan hun lichtgevende vesten.

Informatieavond voor meer informatie

Wij willen vrijdag 5 juli. 19:30 – 20:30 uur een bewonersavond organiseren om ook mondeling toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Mocht u interesse hebben om aanwezig te zijn, graag aanmelden via: info+mivleiden+nl. Hoofdingang is te vinden aan het Moskeeplein.

Met vriendelijke groet

Abdelhaq Jermoumi

Vice voorzitter

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Betaald Parkeren 2e kwartaal 2016

Voor fase 2 waaronder Nieuw Leyden, Groenoord-Zuid, Noorderkwartier-West, Noorderkwartier-Oost en de Kooi vallen, start de invoering van betaald parkeren vanaf het 2e kwartaal 2016. Let op: de kraskaarten voor de Blauwe Zone zijn dan niet meer geldig!

 

Meer informatie over de invoering van Betaald Parkeren staat in de informatieblad pagina 1 en pagina 2 van gemeente Leiden met specifieke informatie over de tarieven, het gebied en de fasering voor invoering.

 
 

Iftar maaltijd 15 juni 2016 bij Trefpunt

Op 15 juni 2016 organiseert de vereniging "Zwijgers van Noord" de jaarlijkse iftar maaltijd, graag nodigen wij u uit om samen met ons het vasten te verbreken. Iftar is de warme maaltijd die wordt genoten bij zonsondergang, hiermee is het ook het einde van het vasten voor die dag. 

 
 

Informatie over Betaald Parkeren

De gemeente heeft besloten dat Betaald Parkeren wordt ingevoerd in de schilwijken. Dus ook in Groenoord Zuid, Nieuw Leyden en Noorderkwartier West. Lees het artikel in de Stadskrant  over de invoering van betaald parkeren, de tarieven en de besluitvorming.

 

Meer informatie op de website van gemeente Leiden.