Nieuw Leyden
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

zondag 23 september tweede Leidse Geuzenspelen/burendag 13.00 Marep...

Tweede Leidse Geuzenspelen/burendag

Afgelopen weekn heeft de Wijkvereniging De Zwijgers van Noord een b...

Buurt BBQ in de Hoven

De werkzaamheden aan de Maresingel worden eerder uitgevoerd. Door d...

Aanpassing planning werkzaamheden Maresingel

 

Buurtborrel in Steakhouse Terroir

Op 1 februari a.s. is het zo ver: dan opent in Nieuw Leyden Steakhouse Terroir.  Merlijn van der Krogt en Justus Brasem zijn de trotse eigenaren van dit nieuwe restaurant midden in het Marepark. En wat doe je dan als nieuwkomer in de wijk? Kennismaken met je nieuwe buren!

Op zaterdagmiddag 16 januari j.l. organiseerden de jonge eigenaren een borrel voor de buurt, om wederzijds kennis te maken en belangstellenden persoonlijk te vertellen over hun plannen. Hapjes en drankjes van het huis en vooral: veel gezelligheid! Ca. 150 buurtbewoners kwamen op de uitnodiging af en kwamen een kijkje nemen in het sfeervolle pand, waar tot vorig jaar Brasserie Faassen zat.

 

Justus en Merlijn zijn twee ervaren horecamannen. Merlijn was onder meer chef-kok bij biologisch restaurant Kasteel Woerden, en Justus heeft als gastheer gewerkt in o.a. Oud Sluis. Al jaren droomden zij van een eigen zaak, en nu gaat het dan echt gebeuren....  
Met een zeer succesvolle crowdfunding campagne hebben ze een speciale barbecue kunnen aanschaffen, waarmee ze straks hopelijk de lekkerste steaks van Leiden kunnen bereiden. Met zoveel steun en enthousiasme vanuit de buurt komt het vast wel goed!

 

Je kunt bij Terroir trouwens niet alleen terecht om te eten: de deuren zullen open gaan vanaf 16:00 uur, zodat je ook alleen even kunt borrelen.
Wat maakt een bezoekje aan Terroir zo bijzonder? De mannen hebben oog voor de persoonlijke wensen van de gast. Niet iedereen wil het grootste stuk vlees of een bord vol bitterballen.  “Mensen kunnen bij ons ook gewoon één bitterbal bestellen”. Dat lijkt weinig, maar dan krijg je ook wel een hele lekkere….

 

Wil je meer weten of alvast reserveren (vanaf 1 februari)?

 

Kijk ook op http://www.steakhouse-terroir.nl/

 

of op de Facebookpagina van Terroir: https://www.facebook.com/steakhouseterroir

 

Slachthuislaan 31
2316 DE Leiden

  •  
     
  •  
     

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Mijn Buurt door Els Seisveld

Bram Pater, van CobraProductions, heeft een wijkbewoonster gevonden om iets over haar wijk te vertellen. Els Seisveld woonde in de Molenstraat. Vandaaruit liepen we even door haar buurt.

 
 

Mijn Buurt door Jan van Zelst

Bram Pater vroeg een oud bewoner iets over zijn buurt te vertellen. Jan van Zelst woonde aan de Bernhardkade. Vandaar uit liepen we even door zijn buurt. (2015-06-13)

 
 

Ontdek het nieuwe huiskamer-restaurant

Het huiskamer-restaurant "Wat de schoft bakt" gaat aanstaande vrijdag voor het eerst van start.  Carlo en Jantine verzorgen een heerlijk 3-gangenmenu in hun gezellige huiskamer in de Mauritsstraat. Wat de schoft bakt richt zich op eerlijk authentiek eten zodat je weet wat je eet. Elke keer is er een ander menu. Voor aperitief, drie gangen met bijpassende wijnen en koffie met drankje betaal je 35 euro.