aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

We kunnen jouw energie goed gebruiken! De gemeente wil voor he...

Bijeenkomst 'Energiepark en omgeving' vanuit de gemeente Leiden

Wij, de Leidse Bond voor speeltuinen, Libertas Leiden en iDOE, zijn...

Bijeenkomst over de toekomst van de speeltuin in het Noorderkwartier

 
 
 

Geen extra geld voor Leiden Noord van VROM(1)

Helaas, helaas! Gisteren is het eindadvies van de commissie budget 40 + wijken aan de minster gepresenteerd. Hoewel ons plan Samen werken aan sociale kansen voldeed aan de criteria en qua eindscore op de gedeelde vierde plaats is geëindigd, komt het plan toch niet in aanmerking voor financiering door het Rijk.

Er was 30 miljoen euro te verdelen, waarvoor 34 gemeenten een aanvraag hadden ingediend voor in totaal 57 miljoen. Daarbij kregen de gemeenten die kleiner zijn dan 100.000 inwoners voorrang op de grotere gemeenten. Hierdoor is 24 miljoen aan de kleine gemeenten toegekend, ook aan gemeenten met een lagere score dan Leiden. De overige 6 miljoen is naar de 100.000 plus gemeenten gegaan die op de eerste en gedeelde tweede plaats zijn geëindigd. Veel van de grote gemeenten,waaronder Leiden, vielen hierdoor buiten de boot.

Onze inspanningen zijn niet voor niets geweest. De gemeente zal opnieuw om de tafel gaan om te kijken wat van het plan wel is uit te voeren. Er is immers nog een budget van 600.000 voor het sociaal programma van Leiden Noord beschikbaar. Met dit bedrag kunnen we deel van het plan Samen werken aan sociale kansen uitvoeren.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer