Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 
 
 

Campagne Goed helpt buurten verduurzamen

Eerste informatieavond Groenoord op dinsdag 6 september 2016 Bewoners uit de wijk Groenoord zijn op dinsdagavond 6 september welkom op een informatieavond over het verduurzamen van de woningen in hun wijk. Axel en Anja Möltgen, de GOED-projectleiders voor Leiden Groenoord, zullen vertellen wat de mogelijkheden zijn als je je huis energiezuinig en duurzaam wilt maken. De bijeenkomst vindt plaats bij Meet&Greet, Raamstraat 17 te Leiden en begint om 20:15 uur. Vanaf 20:00 uur is de ruimte open en is er koffie en thee.

Op 1 september 2016 start in heel Leiden de campagne Goed. Het doel van de campagne is het om particuliere eigenaren en huurders van bestaande woningen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Anja Möltgen: ‘Veel mensen willen hun huis energiezuinig maken, maar door de grote hoeveelheid informatie weten mensen vaak niet waar te beginnen of wat de beste keuze is. Deze campagne gaat buurtbewoners daarbij helpen.

Samen met een team van vakkundige adviseurs helpen de projectleiders de bewoners bij het verduurzamen van hun huis. Bijvoorbeeld door het aanbieden van gratis energiescans. Deze geven inzicht in de huidige staat van de woningisolatie en hoe hoog het huidige energieverbruik is. Verder laten de scans geschikte maatregelen zien om het huis duurzaam te verbeteren. En als er subsidie of een offerte voor bijvoorbeeld isolatieglas, woningisolatie of een zonneboiler aangevraagd moet worden, dan kunnen de projectleiders buurtgenoten helpen. Heel handig als er bijvoorbeeld toch al verbouwplannen zijn. Maar de avond gaat ook over kleinere acties, zoals het aanbrengen van tochtstrips of energiezuinige apparaten. Allemaal maatregelen die het wooncomfort verhogen en de energiekosten laten dalen.

Axel en Anja Möltgen zijn zelf ook bewoners van de wijk Groenoord en hebben veel kennis over - en ervaring met het verduurzamen van huizen. Op de informatieavond lichten zij verschillende acties toe en is er voldoende tijd om vragen te stellen.

De bijeenkomst is gratis. Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld. Annmelden kan door een e- mail te sturen naar anja+inplus+nl of via de Facebookpagina Goed Groenoord.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

ANJA MÖLTGEN INPLUS INTERIEURARCHITECTUUR

Anja Möltgen

Hansenstraat 14   2316 BJ Leiden

+31 (0)71 - 523 10 88  

+31 (0)6 – 29 52 29 75

info+inplus+nl  

www.inplus.nl

 
 

Kom ook gezellig naar het gezond ontbijt van GONoord!

Staat er nog niets in jouw agenda op woensdagochtend 19 september? Sluit dan gezellig aan bij het gezond ontbijt van GONoord! Ontmoet jouw buurtbewoners en wissel gezonde ideeën met elkaar uit.

 
 

Bewoner Axel over duurzaam wonen

Duurzaam wonen kan natuurlijk in Groenoord-Zuid ook heel prima. Axel Möltgen verteld er alles over in het Leidsch Dagblad