Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 
 
 

Leer mij Greet van Meet&Greet kennen

Het pand met het verhaal staat deze keer in de Raamstraat. Op nummer 17 om precies te zijn. Woensdag 27maart is De Reizende Ontmoeting daar te gast bij Meet&Greet. Door een ongedwongen ontmoetingsplaats te bieden, stimuleert De Reizende Ontmoeting het Nieuwe Netwerken in Leiden. Dat betekent dat iedereen tussen 09.30 en 12.00 uur kan binnen lopen; zeker als je nieuwe netwerkcontacten zoekt.

 

De bijeenkomsten reizen de stad door; op zoek naar bijzondere lokaties, maar ook om netwerken
bereikbaar te maken en houden voor iedereen. Sponsor van deze bijeenkomst, Greet Meesters, zal iets vertellen over de bijzondere lokatie en zijn gebruik vandaag de dag. Dat dat aansluit bij het Nieuwe Netwerken staat wel vast. U zult verrast worden.
 
In februari hebben geïnteresseerden kennis kunnen maken met Lego Play. Deze keer zullen Nel van der Put en Lex Muskens iets vertellen over wat zij, als ouderen, hebben opgezet en aanbieden. Dat heeft alles van doen met het ontstaan van 'leegte' in je bestaan: na werkverlies, pensionering of een overlijden. Wat doe je dan met die ontstane leegte?
 
De Reizende Ontmoeting is nadrukkelijk geen workshop of iets dergelijks. Het zijn open
netwerkbijeenkomsten vanuit de gedachte dat mensen die onderling kontakt hebben – netwerken – prettiger leven dan geïsoleerde mensen. Jan van der Sluis: “Dat er behoefte aan is, blijkt wel uit de reacties. Mensen hebben mensen nodig. Maar waar vind je die? Hier is het doel duidelijk: iedereen is er om anderen te leren kennen”. Om de contacten op gang te helpen, zijn er standaard één of twee kleine inleidingen, maar veruit het grootste deel van de tijd is beschikbaar voor contact leggen.
 
De Reizende Ontmoeting is een idealistische activiteit: er wordt niets mee verdiend. Dankzij onze
gastheren en -vrouwen zijn de bijeenkomsten ook gratis toegankelijk. Organisator Jan van der Sluis: “Dat is wel lastig, want je moet dus continue zoeken en bedelen. Naar ruimte die groot genoeg én verhalend genoeg is. Naar mensen die bereid zijn de kosten op zich te nemen. Dat is eigenlijk de zaalhuur en de koffie. En ik zoek permanent naar mensen die iets kunnen en willen aanbieden aan dit netwerk. Dat kunnen ondernemers zijn”.
 
De Reizende Ontmoeting is open netwerk. De bijeenkomsten worden bezocht door een divers
gezelschap, variërend van (vroeg-)gepensioneerden tot werkzoekenden en zzp-ers, maar ook
studenten en arbeidsgehandicapten. Wat hen bindt, is de wens hun energie te benutten door sámen weer activiteiten op te zetten. Inspiratie en platform daarvoor biedt De Reizende Ontmoeting.
 
De eerstvolgende keer dus op woensdag 27 maart in Meet&Greet aan de Raamstraat 17 in Leiden.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

De Reizende Ontmoeting slaat aan

Woensdagochtend was de derde bijeenkomst van De Reizende Bijeenkomst: een open, verrassende netwerkbijeenkomst. Greet Meesters van Meet&Greet aan Raamstraat 17 in Leiden was deze keer de gastvrouw.

 
 

Mijn Buurt door Jan van Zelst

Bram Pater vroeg een oud bewoner iets over zijn buurt te vertellen. Jan van Zelst woonde aan de Bernhardkade. Vandaar uit liepen we even door zijn buurt. (2015-06-13)

 
 

Noorderliefde is terug!

Noorderliefde Festival strijkt op Bevrijdingsdag neer op de locatie waar Het Plein van Leiden vorm krijgt. De Staat, dé Nederlandse rockformatie, viert samen met heel Leiden hier de dag van de vrijheid. Het is gratis. Het is uitnodigend. Het is een plek waar iedereen welkom is. Dat is Noorderliefde!

Naast De Staat zijn er nog veel meer artiesten die optreden zoals Splendid, The Cannonball Johnsons en Sarah-Jane.

 

http://noorderliefde.nl/
http://www.hetpleinvanleiden.nl/