Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Het Leidse college van B&W is voornemens hoge woontorens te bou...

Inspraakavond CDA-Leiden

 
 
 

De Reizende Ontmoeting slaat aan

Woensdagochtend was de derde bijeenkomst van De Reizende Bijeenkomst: een open, verrassende netwerkbijeenkomst. Greet Meesters van Meet&Greet aan Raamstraat 17 in Leiden was deze keer de gastvrouw.

 

Nel van der Put en Lex Muskens presenteerden hun not-for-profit coachingsaanbod, in de vorm van een korte discussie. En verder hadden de twintig aanwezigen ruim de tijd om kennis te maken en te netwerken.
 
Het concept van de De Reizende Ontmoeting blijkt lastig te verwoorden, maar wél aan te slaan. Zoals woensdag één van de aanwezigen opmerkte: “er is een enorme behoefte, een grote markt voor mensen die willen netwerken”. Maar er zijn geen ópen netwerken in Leiden. “Overal weet je precies wat er gaat komen of wie je gaat ontmoeten. Maar nieuwe mensen en nieuwe ideeën, onverwachte ontmoetingen, is een stuk lastiger”, gaf een ander als verklaring voor haar aanwezigheid. Enkele aanwezigen bleken ook van búiten Leiden te komen: Zoeterwoude en Leiderdorp.
 
De bijeenkomsten zijn duidelijk op zoek naar een vorm die zowel houvast biedt als ruimte voor spontaniteit. “Dat is een lastige”, volgens organisator Jan van der Sluis, “want ik wil de bijeenkomsten zo min mogelijk beperken. Die onverwachte ontmoeting is belangrijk. Maar ik snap ook dat men iets wil meenemen van de bijeenkomst, naast een goed gevoel.” Op het moment is de structuur marginaal: één, twee inleidingen en zeker geen cursusachtige sfeer. “Je moet kunnen binnenlopen wanneer je wilt.”
 
Dat bleek woensdag ook wel, want gedurende ochtend liep Meet&Greet vol. Dat was deels te danken aan het gegeven dat De Reizende Ontmoeting samenviel met Pittige Koffie, de wekelijkse bijeenkomst van de buurtvereniging. Wat je dan krijgt, is een geanimeerd uitwisselen van ervaringen en opinies. Daarin valt vooral de positieve energie op, die als een spons wordt opgezogen. De Reizende Ontmoeting is zeker geen klaagzang-netwerk.
 
Greet Meesters schetste een mooi beeld van Meet&Greet wat wellicht nog het best is samen te
vatten als 'welzijnswerk nieuwe stijl': bewoners doen alles zelf. Een idee? Dan ook zelf uitvoeren.
Woensdagochtend werden door buurtbewoners bijvoorbeeld de eerste stappen gezet naar een basketballclinic en naar een werkgroep Meeuwenoverlast. Dat Meet&Greet voorziet in een behoefte is duidelijk. Vraag is wanneer die plek te klein is voor alles wat de buurt wil gaan doen.
 
Tijdens het gesprek onder leiding van Nel van der Put en Lex Muskens bleek hoe divers de groep is –gepensioneerden, werklozen, werkenden, zzp-ers, uit de binnenstad, maar ook van daarbuiten zoals uit de Stevenshof – en hoeveel verschillende meningen er zijn over 'werk'. Nel en Lex' aanpak leverde in elk geval genoeg aanleiding op om langer door te praten.
 
Jan van der Sluis kijkt terug op een geslaagde derde bijeenkomst. “Natuurlijk. In stilte hoop je op een overweldigend succes. Maar zo'n twintig, vijfentwintig man is mooi. Zeker als je ziet dat er iedere keer nieuwe contacten ontstaan. Da's precies wat ik voor ogen heb: nieuw netwerken voor iedereen”. Waar en wanneer de volgende bijeenkomst zal zijn, is nog niet bekend. Maar er werd woensdag wél al vaak naar gevraagd.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Leer mij Greet van Meet&Greet kennen

Het pand met het verhaal staat deze keer in de Raamstraat. Op nummer 17 om precies te zijn. Woensdag 27maart is De Reizende Ontmoeting daar te gast bij Meet&Greet. Door een ongedwongen ontmoetingsplaats te bieden, stimuleert De Reizende Ontmoeting het Nieuwe Netwerken in Leiden. Dat betekent dat iedereen tussen 09.30 en 12.00 uur kan binnen lopen; zeker als je nieuwe netwerkcontacten zoekt.

 
 

Mijn Buurt door Jan van Zelst

Bram Pater vroeg een oud bewoner iets over zijn buurt te vertellen. Jan van Zelst woonde aan de Bernhardkade. Vandaar uit liepen we even door zijn buurt. (2015-06-13)

Zin in Zingen(1)

Zin in zingen met Greet Meesters