Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Een fijn plein om samen te zijn! Dat is de slogan van het nieuw ing...

Feestelijke opening Arubapad!

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

De midwintertuinmarkt, een gezellige braderie die voor het eers...

Midwintertuinmarkt Tuinvereniging Ons Buiten

 
 
 

Resultaten Groene Wijk Enquete

Tijdens de jaarlijkse vetbollen en pindaslingermiddag hebben we de bezoekers gevraagd een enquête in te vullen. Veertien personen hebben een enquête ingevuld en dit zijn de resultaten!
 

Zes enquêtes zijn ingevuld door bewoners van Groennoord-Zuid en vier zijn door bewoners van Nieuw Leyden. De andere vier enquêtes zijn ingevuld door mensen die in andere buurten wonen. In Groennoord-zuid worden struiken, bomen, groene speelplekken en een park gemist. Twee respondenten geven aan dat er door de bewoners zelf veel wordt gedaan om de buurt groen te maken, een daarvan geeft aan dat er waarschijnlijk veel initiatieven zijn omdat het allemaal wat groener kan.

Vanuit Nieuw Leden komt het geluid dat de buurt niet groen genoeg is, er te weinig geveltuinen en vogels zijn, buiten de meeuwen. Verder geven zij aan dat het groen te aangeharkt is en dat een veldje om te voetballen wordt gemist. De personen die wonen in andere buurten geven allemaal aan dat hun buurt groener kan.

Verder kwam uit de enquête naar voren dat er behoefte is aan informatie over groene daken, geveltuinen, zonnepanelen, verticaal groen, eetbaar groen én hoe je bijen, mussen en andere kleine dieren naar je tuin / leefomgeving kan trekken.

Kortom: genoeg te doen om de buurt groener te maken!

Heb je zelf nog andere ideeën of wensen laat het de Groengroep weten!

Plaatje via dressyouraddress

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Mijn Buurt door Els Seisveld

Bram Pater, van CobraProductions, heeft een wijkbewoonster gevonden om iets over haar wijk te vertellen. Els Seisveld woonde in de Molenstraat. Vandaaruit liepen we even door haar buurt.

 
 

Groen Dichterbij Leiden viert feest

Het Groen Dichterbij netwerk in Leiden vindt het tijd voor een feestje. Het netwerk bestaat nu al bijna 3 jaar en nog steeds komen er tientallen nieuwe en groene buurtinitiatieven bij. Gemeente Leiden heeft al met honderen mensen een convenant afgesloten over beheer van een stukje openbare ruimte en meestal is dit een mooi stukje groen. Groen Dichterbij is trots dat zij daar met het netwerk een rol in spelen. Dus: redenen genoeg voor een feestje. 

 
 

Wandelen langs een groene route vanaf Het Gebouw

Wilt u regelmatig met een groep langs een groene route in de stad wandelen? Stichting Gezond Natuur Wandelen Nederland organiseert elke week gratis wandelingen van een uur in het groen. De wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen. Het is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die graag wat meer willen bewegen, maar iedereen die het leuk vindt met een groep op stap te gaan is van harte welkom. De wandelingen zijn gratis en u hoeft zich niet van tevoren op te geven. Na afloop is er de mogelijkheid om (op eigen kosten) samen een kop koffie te drinken.