Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Meet&Eat - Azië

Kerstspel

Joomla - december

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Resultaten Groene Wijk Enquete

Tijdens de jaarlijkse vetbollen en pindaslingermiddag hebben we de bezoekers gevraagd een enquête in te vullen. Veertien personen hebben een enquête ingevuld en dit zijn de resultaten!
 

Zes enquêtes zijn ingevuld door bewoners van Groennoord-Zuid en vier zijn door bewoners van Nieuw Leyden. De andere vier enquêtes zijn ingevuld door mensen die in andere buurten wonen. In Groennoord-zuid worden struiken, bomen, groene speelplekken en een park gemist. Twee respondenten geven aan dat er door de bewoners zelf veel wordt gedaan om de buurt groen te maken, een daarvan geeft aan dat er waarschijnlijk veel initiatieven zijn omdat het allemaal wat groener kan.

Vanuit Nieuw Leden komt het geluid dat de buurt niet groen genoeg is, er te weinig geveltuinen en vogels zijn, buiten de meeuwen. Verder geven zij aan dat het groen te aangeharkt is en dat een veldje om te voetballen wordt gemist. De personen die wonen in andere buurten geven allemaal aan dat hun buurt groener kan.

Verder kwam uit de enquête naar voren dat er behoefte is aan informatie over groene daken, geveltuinen, zonnepanelen, verticaal groen, eetbaar groen én hoe je bijen, mussen en andere kleine dieren naar je tuin / leefomgeving kan trekken.

Kortom: genoeg te doen om de buurt groener te maken!

Heb je zelf nog andere ideeën of wensen laat het de Groengroep weten!

Plaatje via dressyouraddress

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Mijn buurt door Els Seisveld

Dit keer heeft Bram Pater van CobraProductions Els Seisveld bereid gevonden iets over haar buurt te vertellen. Ze woonde in de Molenstraat van Noroderkwartier -West.

 
 

Mijn Buurt door Hennie Cornet

Wederom heeft Bram Pater, van CobraProductions, een oud wijkbewoner gevonden om iets over zijn wijk te vertellen. Hennie woonde in de Alexanderstraat. Vandaaruit liepen we even door zijn buurt.

 
 

Festivitaal: € 10.000 voor De Gezondste buurt

Het Festivitaal is de aftrap om met elkaar Leiden Noord de gezondste buurt van Leiden te maken! Er is 10.000 euro beschikbaar om het gezondste idee uit te voeren. En er worden 5 sportschoolabonnementen voor een jaar uitgereikt voor de origineelste ideeën. 
20