Groenoord-Zuid
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

zondag 23 september tweede Leidse Geuzenspelen/burendag 13.00 Marep...

Tweede Leidse Geuzenspelen/burendag

 
 
 

Resultaten Groene Wijk Enquete

Tijdens de jaarlijkse vetbollen en pindaslingermiddag hebben we de bezoekers gevraagd een enquête in te vullen. Veertien personen hebben een enquête ingevuld en dit zijn de resultaten!
 

Zes enquêtes zijn ingevuld door bewoners van Groennoord-Zuid en vier zijn door bewoners van Nieuw Leyden. De andere vier enquêtes zijn ingevuld door mensen die in andere buurten wonen. In Groennoord-zuid worden struiken, bomen, groene speelplekken en een park gemist. Twee respondenten geven aan dat er door de bewoners zelf veel wordt gedaan om de buurt groen te maken, een daarvan geeft aan dat er waarschijnlijk veel initiatieven zijn omdat het allemaal wat groener kan.

Vanuit Nieuw Leden komt het geluid dat de buurt niet groen genoeg is, er te weinig geveltuinen en vogels zijn, buiten de meeuwen. Verder geven zij aan dat het groen te aangeharkt is en dat een veldje om te voetballen wordt gemist. De personen die wonen in andere buurten geven allemaal aan dat hun buurt groener kan.

Verder kwam uit de enquête naar voren dat er behoefte is aan informatie over groene daken, geveltuinen, zonnepanelen, verticaal groen, eetbaar groen én hoe je bijen, mussen en andere kleine dieren naar je tuin / leefomgeving kan trekken.

Kortom: genoeg te doen om de buurt groener te maken!

Heb je zelf nog andere ideeën of wensen laat het de Groengroep weten!

Plaatje via dressyouraddress

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Mijn Buurt door Els Seisveld

Bram Pater, van CobraProductions, heeft een wijkbewoonster gevonden om iets over haar wijk te vertellen. Els Seisveld woonde in de Molenstraat. Vandaaruit liepen we even door haar buurt.

 
 

Leiden is buurtmuseum rijker

Leiden is een museum rijker. Buurtmuseum Leiden Noord van en door de bewoners van Leiden Noord.
Heeft u ook zoveel mooie herinneringen aan het leven in Leiden Noord?
En heeft u zin om uw verhalen te delen met anderen?
Dan kunt u vanaf nu terecht bij BuurtmuseumLeidenNoord.
 

 
 

Nieuw Leyden in beeld

Nieuw Leyden is een eigenzinnige nieuwe wijk pal naast het centrum van Leiden en is een buurt die onderdeel uitmaakt van de wijk Leiden-noord. Hier hebben mensen de kans gekregen zelf geheel of gedeeltelijk hun eigen woning te ontwerpen en te bouwen. Neem eens een kijkje! We hebben een fotoreportage gemaakt, maar er is veel meer te zien!