Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Meet&Eat - Azië

Kerstspel

Joomla - december

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Nieuw initiatief voor Groene Daken in Leiden!

Altijd al nagedacht om een groendak aan te leggen? Of misschien niet maar ben je wel nieuwsgierig? Er is een nieuw initiatief opgezet om de krachten te bundelen en zo de aanschaf van een groendak nog eenvoudiger en goedkoper te maken!

Het initiatief GroenedakenLeiden

zorgt, samen met inwoners in de Leidse wijken, dat zoveel mogelijk groene daken in Leiden worden aangelegd.
De gemeente stelt 50% subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groen dak. Die subsidie kun je individueel niet krijgen. Om de subsidie voor jou wel beschikbaar te maken wordt een collectief opgericht, stelt GroenedakenLeiden een begroting op en zet de gerealiseerde voorbeelden in het zonnetje. Zo 'ontzorgt' GroenedakenLeiden inwoners én bedrijven bij zowel de subsidieaanvraag als de aanleg van een groen dak. Hoe het werkt en hoe je kan meedoen vind je allemaal op www.groenedakenleiden.nl.
Op deze manier maken we heel Leiden bewust dat een groen dak bijdraagt aan een duurzame leefomgeving en substantiële reductie van CO2-uitstoot in de stad.

Reacties

Reacties (1):
  • Door Renate ., 7 May 2015, 12:46

    Let wel - dit 'initiatief' is een commercieel bedrijf waar je ook wordt geacht via het groenedakenbedrijf van een van de initiatiefnemers een groendak af te nemen.

    Ik vraag me af of deze subsidie inderdaad niet door individuele burgers kan worden aangevraagd - de gemeente lijkt in de voorwaarden alleen woningisolatie/zonnepanelen (energiemaatregelen) uit te sluiten. Groene daken gaan over waterberging (belangrijk in Leiden Noord!), fijnstofafvang,  biodiversiteit en temperatuurverlaging in de stad. Als je meer keuzevrijheid wilt is er ook nog de optie om zelf samen met buren of bekenden een aanvraag te doen.

 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Groene daken, doen!

 

Kom je ook naar het Groene Idee cafe? 4 maart in het Scheltema, Marktsteeg 1 in ons eigen Leiden!

De Groengroep Groenoord Zuid geeft het startschot voor het
groene daken seizoen. De leden van de groep gaan een groen schuurdak aanleggen en willen graag hun kennis doorgeven aan geïnteresseerden. Samen ben je sneller, goedkoper en het is een stuk gezelliger dan in je eentje op je (schuur)dak staan.
De voordelen van zo’n groen dak zijn legio: het dak zorgt voor een goede isolatie, het is gezond en geluiddempend, er is minder wateroverlast in de stad en je hebt minder last van meeuwen, want die bouwen geen nest op een groen dak. Je kan er zelfs voor kiezen om groenten of kruiden op je dak te kweken.

 
 

Groene Daken bij het Idee Cafe

Kom je gezellig meedeken en meepraten bij het Groene Idee Cafe, Scheltemacomplex, marktsteeg 1, Leiden.

 
 

Opening wijkrestaurant in Het Gebouw

De eerste woensdag in september opent het Wijkrestaurant in Het Gebouw haar deuren. Om te kijken of de medewerkers er helemaal klaar voor zijn, werd vorige week woensdag proefgedraaid. De bewoners van Kleinschalig Wonen op het Bonaireplein waren hiervoor uitgenodigd. Samen met hun begeleiders en familieleden mochten zij van een 3-gangen keuzemaaltijd genieten.