Groenoord-Zuid
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Zondag 30 september vindt de tweede Leidse Geuzenspelen en Burendag...

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

 
 
 

Nieuw initiatief voor Groene Daken in Leiden!

Altijd al nagedacht om een groendak aan te leggen? Of misschien niet maar ben je wel nieuwsgierig? Er is een nieuw initiatief opgezet om de krachten te bundelen en zo de aanschaf van een groendak nog eenvoudiger en goedkoper te maken!

Het initiatief GroenedakenLeiden

zorgt, samen met inwoners in de Leidse wijken, dat zoveel mogelijk groene daken in Leiden worden aangelegd.
De gemeente stelt 50% subsidie beschikbaar voor de aanleg van een groen dak. Die subsidie kun je individueel niet krijgen. Om de subsidie voor jou wel beschikbaar te maken wordt een collectief opgericht, stelt GroenedakenLeiden een begroting op en zet de gerealiseerde voorbeelden in het zonnetje. Zo 'ontzorgt' GroenedakenLeiden inwoners én bedrijven bij zowel de subsidieaanvraag als de aanleg van een groen dak. Hoe het werkt en hoe je kan meedoen vind je allemaal op www.groenedakenleiden.nl.
Op deze manier maken we heel Leiden bewust dat een groen dak bijdraagt aan een duurzame leefomgeving en substantiële reductie van CO2-uitstoot in de stad.

Reacties

Reacties (1):
  • Door Renate ., 7 May 2015, 12:46

    Let wel - dit 'initiatief' is een commercieel bedrijf waar je ook wordt geacht via het groenedakenbedrijf van een van de initiatiefnemers een groendak af te nemen.

    Ik vraag me af of deze subsidie inderdaad niet door individuele burgers kan worden aangevraagd - de gemeente lijkt in de voorwaarden alleen woningisolatie/zonnepanelen (energiemaatregelen) uit te sluiten. Groene daken gaan over waterberging (belangrijk in Leiden Noord!), fijnstofafvang,  biodiversiteit en temperatuurverlaging in de stad. Als je meer keuzevrijheid wilt is er ook nog de optie om zelf samen met buren of bekenden een aanvraag te doen.

 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Groene daken, doen!

 

Kom je ook naar het Groene Idee cafe? 4 maart in het Scheltema, Marktsteeg 1 in ons eigen Leiden!

De Groengroep Groenoord Zuid geeft het startschot voor het
groene daken seizoen. De leden van de groep gaan een groen schuurdak aanleggen en willen graag hun kennis doorgeven aan geïnteresseerden. Samen ben je sneller, goedkoper en het is een stuk gezelliger dan in je eentje op je (schuur)dak staan.
De voordelen van zo’n groen dak zijn legio: het dak zorgt voor een goede isolatie, het is gezond en geluiddempend, er is minder wateroverlast in de stad en je hebt minder last van meeuwen, want die bouwen geen nest op een groen dak. Je kan er zelfs voor kiezen om groenten of kruiden op je dak te kweken.

 
 

Groene Daken bij het Idee Cafe

Kom je gezellig meedeken en meepraten bij het Groene Idee Cafe, Scheltemacomplex, marktsteeg 1, Leiden.

 
 

De plannen van de Groengroep

 

Ondanks de prachtige sneeuw zit de groengroep niet stil. Naast het voeren van de
vogeltjes wordt er veel gepland en gebrainstormd. Verschillende projecten krijgen vorm en
dat willen we graag met jullie delen!