Groenoord-Zuid
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Ons klimaat laats steeds meer grillen zien. Hete zomers, meer storm...

Informatieavond over klimaatbestendig wonen

 

Groengroep Groenoord Zuid sponsort 20 gierzwaluwnestkasten voor gebouw Skyline I en II

Op donderdag 8 november 2012 kwamen Grace Innemee, Roelant Jonker en Anja Möltgen van Groengroep Groenoord Zuid samen met Cees Borgmann van Portaal een kijkje nemen bij de 10 nieuwe gierzwaluwnestkasten in het door Heren 5 architecten ontworpen gebouw Skyline I aan de Willem de Zwijgerlaan.

De Groengroep zet zich in voor meer biodiversiteit in hun wijk en heeft 20 nestkasten gesponsord. Deze worden door ontwikkelaar Portaal en aannemer Era Contour in de gebouwen Skyline I en II geïntegreerd. Dit initiatief sluit goed aan bij het in 2008 opgestelde Biodiversiteits Actie Plan voor Leiden.

Anja Möltgen: “Gierzwaluwen zijn bijzonder leuke beestjes om in de wijk te hebben. Iedereen herkent hun geluid. Zij zijn ook heel nuttig, omdat zij ontzettend veel insecten eten. Helaas verdwijnen door renovatie of sloop steeds meer geschikte plekken voor hun huisvesting. Zij hebben een nestmogelijkheid op het noorden nodig, op zekere hoogte, zodat zij vanuit daar in vrije val kunnen starten. Wij hebben al een flink aantal nestkasten in onze wijk geplaatst. In onze buurt zijn de meeste huizen in oost-west richting georiënteerd, waardoor er helaas weinig geschikte plekken zijn. De gevels van Skyline I en II zijn hiervoor perfect. En daarom zijn wij ook bijzonder blij dat Portaal en Era Contour de gierzwaluwkasten in hun nieuwbouw hebben geplaatst. ”

Groengroep Groenoord Zuid kijkt al uit naar de plaatsing van de volgende 10 kasten in de gevel van Skyline II.

  •  
     
  •  
     

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Skyline next


Skyline Next. Denk mee. Kijk verder. Op grote hoogte. Scherp geprijsd. Dicht bij de binnenstad. Dat zijn de ingrediënten van Skyline Next, het vervolg op Skyline Leiden. Een plan voor een prachtig nieuw project dat volop kansen biedt aan bijvoorbeeld starters. Skyline Next is:

 
 

ANJA MÖLTGEN INPLUS INTERIEURARCHITECTUUR

Anja Möltgen

Hansenstraat 14   2316 BJ Leiden

+31 (0)71 - 523 10 88  

+31 (0)6 – 29 52 29 75

info+inplus+nl  

www.inplus.nl

 
 

Verslag Burendag in Groenoord Zuid, NKW en Nieuw Leyden (door Emile van Aelst)

Zaterdag organiseerden de wijken Groenoord Zuid, Noorderkwartier-West en Nieuw Leyden gezamenlijk Burendag 2014. Tegen drie uur begon het feest met en optreden van drumfanfare FBL op het gele plein in het midden van de twee wijken...