Groenoord-Zuid
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

Buurtbarbecue Robert Kochplaats

Buitenspeeldag Robert Kochplaats

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Het Leidse college van B&W is voornemens hoge woontorens te bou...

Inspraakavond CDA-Leiden

 

Gierzwaluwkasten vinden hun bestemming

Het kostte wat voorbereiding maar na even flink doorpakken de afgelopen 2 dagen presenteren wij met trots 10 nieuwe gierzwaluwkasten. Hiervan hangen er 9 in Groenoord-Zuid en 1 in Nieuw Leyden.

De kasten die door de Groengroep waren aangeschaft stonden al even te wachten. Onlangs lazen we dat Gierzwaluwen deze nieuwe nestgelegenheden beter accepteren als de kast er een beetje uitziet zoals de gevel waar hij tegen hangt. Beraad volgde en het creatieve team ging aan de slag. Meters afplaktape en een beetje muurverf later konden de kasten tegen de muur.

Met een hoogwerker ging onze klusheld de gevels tegemoet en halverwege de middag stond de score op: 2 nestkasten in de Groenoordstraat, 2 in de Jennerstraat, 1 in de Van Leeuwenhoekstraat, 4 op de Madame Curiestraat en 1 langs het fietspad in Nieuw Leyden.

 

Samen met onze eerdere actie van gierzwaluwstenen voor Skyline I & II staat de teller nu op 40 nestplaatsen in Groenoord-Zuid! En hier gaat het niet bij blijven, later in het jaar zal dit aantal aanzienlijk worden uitgebreid, daarover later meer :)

 

Wij hopen natuurlijk van harte dat iedereen blij gaat zijn met deze mooie kasten, niet alleen onze buurtgenoten maar ook de Gierzwaluwen die trouw ieder jaar onze wijk aan doen voor hun zomervakantie.

 

Wil je ook zo'n mooie kast om de Gierzwaluw een fijn onderkomen te bieden laat het ons weten. Bij voldoende aanmeldingen zullen we ons inzetten om hiervoor financieren te krijgen. Ook Nieuw Leyden mag natuurlijk niet achterblijven ;) Onze crea bea zit al te popelen om voor al die hippe gevels een leuk motief voor op de nestkast te verzinnen.

 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   
 •  
   

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Verslag Burendag in Groenoord Zuid, NKW en Nieuw Leyden (door Emile van Aelst)

Zaterdag organiseerden de wijken Groenoord Zuid, Noorderkwartier-West en Nieuw Leyden gezamenlijk Burendag 2014. Tegen drie uur begon het feest met en optreden van drumfanfare FBL op het gele plein in het midden van de twee wijken...

 
 

Nieuw Leyden in beeld

Nieuw Leyden is een eigenzinnige nieuwe wijk pal naast het centrum van Leiden en is een buurt die onderdeel uitmaakt van de wijk Leiden-noord. Hier hebben mensen de kans gekregen zelf geheel of gedeeltelijk hun eigen woning te ontwerpen en te bouwen. Neem eens een kijkje! We hebben een fotoreportage gemaakt, maar er is veel meer te zien!
 

Workshop surinaams koken

sdsfdd asdf assf asf