Groenoord-Noord
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Robert Strijk stemt in met wijziging noordgrens parkeerrestrictie

Het bestuur van Buurtvereniging Groenoord-Noord heeft op de ALV van 28 augustus de opdracht van haar leden ( 148 brievenbussen groot en 165 ingeschreven leden, dus ruim dekkend) de opdracht gekregen om alles uit de kast te trekken om te bewerkstelligen dat niet de Slaagsloot maar de Willem de Zwijgerlaan de noord-grens wordt van het verplichte vergunningshouders systeem dat het college wil invoeren.

 

Bij deze, voor als u het nog niet wist, het volgende nieuws:

 

Inmiddels gisteren (11 sept.) was de info-avond van de gemeente leiden voor het invoeren van betaald parkeren in zone C. Altijd hectisch in Leiden Noord.

 

De opening werd gedaan door wethouder Robert Strijk. Ik weet niet of hij zich niet goed had voorbereid, maar na interruptie mijnerzijds, herhaalde hij dat de zuid-grens de Churchillaan zou worden en de noord-grens de Willem de Zwijgerlaan.

Dit ten overstaan van bijna alle vertegenwoordigers van het gebied ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan, die unaniem fel tegenstanders zijn. Tamelijk onhandig. Ik heb hem bedankt dat ik mijn achterban gerust kan stellen.

 

Hij werd natuurlijk teruggefloten door zijn ambtenaren, maar het lijkt er mijns inziens toch wel op dat de wethouder zonder slag of stoot zijn wisselgeld bij voorbaat heeft verspeeld.

 

Reacties

Reacties (4):
sorteer op datum:
 • Door willem-hein dijkerman, 14 September 2014, 23:28

  Mijn naam is weggevallen, excuses. Bij deze: Hein Dijkerman. 

 • Door willem-hein dijkerman, 14 September 2014, 23:31

  Men moet de huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is. Daarom heb ik mij als eerste inspreker bij de commissie vergadering van 25 september aangemeld.

 • Door willem-hein dijkerman, 15 September 2014, 11:56

  Bij deze doe ik een oproep aan alle betrokken vertegenwoordigers van het gebied ten noorden van de WdZ om de krachten te bundelen.

  Wij hebben allen hetzelfde argument. Geen weldenkend mens, die op de hoogte is van het Wijk Ontwikkelingsplan Leidennoord ( WOP) waarmee we met zn allen al vanaf 2000 aan werken, kiest als noordgrens de Slaagsloot. Wij zijn accoord gegaan met overkluizingen en Groenoord-Noord heeft zelfs hun ontsluiting op de WdZ opgegeven. Dit alles om te zorgen voor optimale doorstroming van de WdZ. Uit oogpunt voor het milieu, maar ook omdat de WdZ de ringweg noord is van Leiden. In het verleden is geprobeert deze ringweg noordelijker aan te leggen, maar dat bleek geen haalbare zaak. 

  Kortom het is logischs dat de WdZ de noordgrens wordt van het in te voeren parkeerrestrictie gebied. Ook de wethouder vond dit blijkbaar, getuige bovenstaand artikel.

  Mijn voorstel is dan ook om machigingsformulieren te maken (wie kan dit doen?) om drs. W.H.Dijkerman, voorz. buurtvereniging Groenoord-Noord, namens betreffende belanghebbende in te sspreken bij de raadscommissievergadering van 25 september.

  Dit scheelt een hoop tijd, vooral voor de commissie zelf. En hierdoor kan dan ook de inhoud van ( dit in mijn ogen verkeerde plan) serieus aan bod komen.

  Gaarne reacties naar whdijkerman@hotmail.com

   

   

 • Door willem-hein dijkerman, 15 September 2014, 12:03

  excuses voor taalfouten, heb te snel op de knop gedrukt.

 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Willem de Zwijgerlaan wordt "natuurlijke grens" tussen betaald of onbetaald parkeren?

Het college heeft aangeven dat de omvang van de schilwijken voor betaald parkeren afhankelijk is van de aanwezigheid van een "natuurlijke grens" zoals randwegen, waterlopen ed. Nu het college een Leidse Ring gaat ontwikkelen waarvan de Willem de Zwijgerlaan onderdeel uit gaat maken is er alle reden om te veronderstellen dat de Willem de Zwijgerlaan een "natuurlijke grens" al is en zeker wordt. 

 
 

Wat denkt u ervan; basisontwerpen ontmoetingsruimte Tuin van Noord

Op 2 juni, op de Dag van het Park, kunnen buurtbewoners tussen 11.30 uur tot 16.00 uur onder het genot van een kopje koffie/thee reageren op 7 verschillende basisontwerpen van het ontmoetings/horecapunt. Zij worden geïnformeerd over de plannen van de Uitdaging. Via een korte vragenlijst worden buurtbewoners gevraagd naar hun voorkeur. De basisontwerpen zijn gemaakt door een buurtbewoner/GAAGA studio for architecture,  gevestigd in Nieuw Leyden.

 
 

Wethouder Roos van Gelderen opent wijkrestaurant

Op woensdag 4 september heeft Wethouder Roos van Gelderen samen met Ineke van de Sande van Libertas Leiden het wijkrestaurant in Het Gebouw geopend. Zo'n dertig bezoekers namen deel aan de maaltijd.