Groenoord-Noord
 
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Opluchting over parkeren rond nieuwe flat Sumatrastraat

Plantjes dag in Noorderkwartier West

Nieuwsbrief WOP Noord

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Buurt pleit voor groene brug over Haarlemmertrekvaart

Leiden, 30 april 2010

De brug over de Haarlemmertrekvaart bij Groenoord-Noord is ongeveer 35 meter lang. Er is veel verkeer over de brug. Omdat de brug hoger ligt dan de wijk, veroorzaakt het verkeer ook veel geluidhinder.

Dat draagt vanaf 06.15 uur ’s ochtends over de huizen heen naar de achterzijden, in de tuinen en in de slaapkamers van de bewoners van Groenoord Noord. Om daarin verandering te brengen heeft de buurt Groenoord-Noord een plan ontwikkeld om de brug over de Haarlemmertrekvaart om te zetten in een  “groene brug”. Het zou dus niet alleen de naam van de wijk eer aan doen, en bovendien vanuit milieukundig perspectief een interessante wisselwerking tussen de hoofdecologische zone van buiten de stad en de stadsnatuur tot stand brengen, maar ook een positief effect hebben op het leefklimaat in de wijk en de gezondheid van haar bewoners. Het spreekt voor zich dat al deze effecten duurzaam zijn.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Aanmelden - JoeHoe!

We zoeken nog leuke bewoners in Leiden Noord!

 
 

ODE AAN LEIDEN NOORD 2013

Bij de opening van het BuurtmuseumLeidenNoord heeft onze leidse stadsdichter Jaap Montagne een speciaal Leiden noord gedicht heeft geschreven "ODE AAN LEIDEN NOORD"

 
 

Theehuis in Leiden Noord open

Het Theehuis Tuin van Noord in Leiden Noord vanaf nu geopend. Kom er gezellig iets drinken of een ijsje eten. Ook is bij het Theehuis speelgoed te leen. Openingstijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres: Joop Vervoornpad 1, 2316 EP Leiden