Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

Brainstormavond/Ledenvergadering Speeltuin NKW

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Robert Strijk: Oversteek bij Margrietstraat naar Hoven blijft komende jaren behouden

In 2012 is door de vereniging de Zwijgers van Noord een petitie met 1200 handtekeningen aan de gemeenteraad aangeboden voor het maken van een extra voetgangersoversteek, vanwege de grote afstand tussen de twee overkluizingen en het gevaar van onveilige situaties die ontstonden omdat mensen toch gingen oversteken. 

Eind 2013 is vanwege het buiten werking stellen van de overkluizing bij het Kooiplein een tijdelijke voorziening getroffen ter hoogte van de Margrietstraat. Uit onderzoek is gebleken dat ook al is de oveerkluizing weer beschikbaar (vanaf 9 november) dan blijft het gevaar aanwezig. De gemeente heeft daarom nu het voorstel gedaan om de huidige tijdelijke oversteek voor de komende jaren te behouden. Dat is onlangs in een brief aan de bewonersvereniging medegedeeld. Op de langere termijn zal in het licht van de ontwikkelingen van de Leidse Ring de situatie opnieuw bekeken worden.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer