aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

zondag 23 september tweede Leidse Geuzenspelen/burendag 13.00 Marep...

Tweede Leidse Geuzenspelen/burendag

Afgelopen weekn heeft de Wijkvereniging De Zwijgers van Noord een b...

Buurt BBQ in de Hoven

De werkzaamheden aan de Maresingel worden eerder uitgevoerd. Door d...

Aanpassing planning werkzaamheden Maresingel

 

Nieuws Voorthuijsenlocatie

(thumb) Overkluizing_Gooimeerlaan.jpgLeiden, 4 mei 2008,

Op de Van Voorthuijsenlocatie (de hoek tussen de Gooimeerlaan, de Willem de Zwijgerlaan en het Joop Vervoornpad) gaat de komende jaren veel veranderen. Er wordt een nieuwe school gebouwd, het park wordt uitgebreid en er worden woningen, kantoren en een moskee gebouwd. Met deze brief willen wij u informeren over de stand van zaken van het project en de werkzaamheden die de komende tijd op de Van Voorthuijsenlocatie worden uitgevoerd.

Flats
De woningen in het complex Marnixstraat / Zwartepad staan nu leeg. Het complex is afgezet met hekken. Wanneer de datum voor de sloop van het gebouw bekend is, zullen we u daarover informeren.

Brandweeroefeningen
Tot het moment waarop de woningen gesloopt worden, gebruikt de regionale brandweer het flatcomplex voor brandweeroefeningen. Deze oefeningen bestaan onder andere uit het oefenen van evacuaties en het zoeken van slachtoffers in een met rook gevuld gebouw. Er wordt niet met echt vuur gewerkt, maar met rode lampen om vuur na te bootsen. Ook wordt er tijdens de oefeningen geen water gebruikt. Tijdens de oefeningen zullen ladderwagens bij het complex staan. De oefeningen vinden plaats op maandag, woensdag en vrijdag.

Overkluizing_Gooimeerlaan.jpgWerkzaamheden Stedelijk Gymnasium
Om de bouw van de tweede vestiging van het Stedelijk Gymnasium mogelijk te maken worden op maandag 28 en dinsdag 29 april op de Van Voorthuijsenlocatie bomen gekapt. Gedurende de kapwerkzaamheden is het fietspad vanaf de Marnixstraat naar de Gooimeerlaan tijdelijk afgesloten. Fietsverkeer wordt met gele borden omgeleid.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Servicepunt Bouwen en Wonen, telefoon 071 -- 516 5502 of e-mail service.bowo@leiden.nl.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer