aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Kom je ook een afvalmonster knutselen? En de Tuin van Noord opruime...

GoNoord! naar buiten(1)

 
 
 

Er gebeuren mooie dingen in Noord

Er verandert veel in Leiden Noord. Overal wordt hard gewerkt om de wijk mooier te maken. En al die projecten samen versterken elkaar. Leiden Noord wordt tegenwoordig niet voor niets Mooi Noord genoemd…

 

Nieuw Leyden en Skyline
De Willem de Zwijgerlaan is klaar en Nieuw Leyden, de moderne woonwijk op de plek waar vroeger het slachthuis was, is ook bijna helemaal af. Aan de rand van deze wijk, grenzend aan de Willem de Zwijgerlaan, wordt nu gebouwd aan Skyline. De toekomstige bewoners van de bovenste verdiepingen van dit project hebben straks een prachtig uitzicht, over de historische binnenstad én over de omgeving van Leiden.

Groenoord en de Van Voorthuijsenlocatie Aan de andere kant van de Willem de Zwijger begint de nieuwe wijk Groenoord al flink vorm te krijgen: op 11 december wordt de sleutel van de 100e nieuwe woning aan de eigenaars uitgereikt. Ook de Tuin van Noord en omgeving worden steeds mooier. Met de moskee en het Stedelijk Gymnasium, de waterspeeltuin en de skatebaan, en
door het handige nieuwe fietspad over de Willem de Zwijgerlaan dat het centrum van de stad nog dichterbij brengt.


En nog veel meer!
Komend voorjaar starten de voorbereidingen voor de herinrichting en uitbreiding van het Kooiplein. Dit wordt het hart van Leiden Noord: een mooi plein met woningen, winkels, een parkeergarage, horeca en een gezondheidscentrum.

Rond de zomer begint ook de bouw op de Van Voorthuijsenlocatie (hoek Gooimeerlaan/Willem de Zwijgerlaan). Daar komen 229 nieuwe huur- en koopwoningen, grenzend aan de Tuin van Noord. Allemaal ontwikkelingen waardoor Mooi Noord groeit en nóg mooier wordt.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer