aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

zondag 23 september tweede Leidse Geuzenspelen/burendag 13.00 Marep...

Tweede Leidse Geuzenspelen/burendag

In het weekend van 13 - 15 juli komt er een buurtcamping in Tuin va...

15 juli: Buurtcamping Tuin van Noord

In het weekend van 13 - 15 juli komt er een buurtcamping in Tuin va...

14 juli: Buurtcamping Tuin van Noord

 

College vraagt Minister Vogelaar om te investeren in Kooiplein

(thumb) vogelaar.jpgLeiden, 26 februari 2008,

In september 2007 bezocht Minister Vogelaar Leiden Noord. Zij heeft toen ook kennis genomen van het project Kooiplein; het toekomstig hart van Leiden Noord. Nu blijkt dat met het realiseren van het Kooiplein de gemeente het risico loopt dat zij met een tekort blijft zitten van € 16 miljoen.

In een brief aan Minister Vogelaar doet Wethouder van Woensel een dringend beroep op middelen zodat het Kooiplein in 2010 gerealiseerd wordt.

Nu is het natuurlijk fantastisch als een Wethouder zich hard maakt voor een solide financiering van projecten in de stad. Echter, stel dat de Minister geen financiële middelen ter beschikking stelt, gaat het realiseren van het Kooiplein dan niet door, of maar gedeeltelijk! Dat zou vanuit de wijk niet aceptabel zijn, omdat het Kooiplein en de realisatie van de overkluizing voor de buurt hoofdprioriteit één is gebleken. Dat is ook het standpunt van het Voorzittersoverleg Leiden Noord; de realisatie van het Kooiplein is het belangrijkste onderdeel van het Wijkontwikkelingsplan Leiden-Noord. Zij hebben op 10 maart met Wethouder van Woensel een overleg, waarop dat nogmaals duidelijk gemaakt zal worden. Ook zal daar de vraag aan de orde zijn waarom een brief van 31 januari 2008 pas openbaar gemaakt wordt, nadat daarover in het Leids Dagblad over geschreven wordt terwijl op 13 februari tijdens een overleg over deze brief niet gerept werd.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer