Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Thema-avond Planontwikkeling Energiepark

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

stelling

Op welke politieke partij gaat u tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 stemmen

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Op vrijdag 23 februari heeft wethouder Paul Laudy een boom geplant ...

Wethouder Laudy aan de slag in de Kooi

Kinderen van groep 7 van basisschool Mareland gaan samen met studen...

Kinderen zetten zich in voor minder afval opstraat

test

plannen

 

(3) Beelden nieuw politiebureau Kooilaan

(thumb) nieuw politiebureau 2Leiden, 20 oktober 2007,
Vanuit de wijk is er jaren geleden sterk op aangedrongen om het politiebureau echt in de wijk te bouwen en niet aan de rand nabij de Willem de Zwijgerlaan zoals aanvankelijk het idee. De gedachte was om het nieuwe politiebureau op het Kooiplein te situeren. Van uit de politieorganisatie was men echter van mening dat er niet langer gewacht kon worden met de bouw; de bouw van het Kooiplein zou veel te lang op zich laten wachten.

Men heeft daarom een andere locatie vlakbij het Kooiplein gezocht en gevonden, namenlijk het huidige grasveld tegenover het Spoortje aan de Brenhardkade.nieuw politiebureau 1

In juli 2007 hebben B&W besloten tot de aankoop van een stuk grond van NS Vastgoed van 740 vierkante meter aan de westzijde van de Kooilaan. Dit stuk grond zal direct worden doorverkocht aan de Politie HollandsMidden die er een nieuw wijkbureau van politie Leiden-Noord wil bouwen. Zodra alle verguningen zijn verleend wordt gestart met de bouw. De ontwikkeling van een nieuw wijkbureau past in de plannen rondom het Kooiplein en het wijkontwikkelingsplan Leiden-Noord.nieuw politiebureau 2  

De grond wordt aan de politie Hollands Midden doorverkocht voor 140.000 euro. Op termijn zal de politiepost aan de Pelmolen verdwijnen, nadat de vestiging aan de Kooilaan geopend is. Het stuk grond was nog steeds in eigendom van de Nederlandse Spoorwegen die hier vroeger het Herensingelstation exploiteerde.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer