aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

105 extra sociale huurwoningen op Van Voorthuijsenlocatie

De Sleutels start in 2014 met de bouw van 178 woningen op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan en de Gooimeerlaan. De gemeente Leiden en woningcorporatie de Sleutels hebben hier een overeenkomst over gesloten.

 

De Sleutels bouwt in totaal 178 sociale huurwoningen op de Van Voorthuijsenlocatie. Dit zijn 105 meer sociale huurwoningen dan oorspronkelijk was vastgesteld. De gemeente verleent hieraan medewerking, omdat de extra sociale huurwoningen goed aansluiten op de vraag op de woningmarkt.
 

178 sociale huurwoningen

Door de moeilijke omstandigheden op de woningmarkt en de financiële druk op de corporaties bleek het de afgelopen jaren voor Ymere niet mogelijk om de bouw te starten. De Sleutels neemt de ontwikkeling van de Van Voorthuijsenlocatie nu over. Wethouder Pieter van Woensel (Ruimtelijke Ordening) is verheugd dat de bouw in zicht komt : “De bouw van 178 sociale woningen op de Van Voorthuijsenlocatie is een belangrijke volgende stap in de voltooiing van Leiden Noord.”
 

 

Oplevering 2016
 

Gerda van den Berg, directeur-bestuurder van De Sleutels: “Op de Van Voorthuijsenlocatie komen wonen, leren, spelen en ontspannen straks samen.” De nieuwe woningen grenzen aan de Tuin van Noord en liggen nabij de tweede vestiging van het Stedelijk Gymnasium, een moskee, vijver en skatebaan met waterspeeltuin. Naar verwachting neemt de bouw twee jaar in beslag en kunnen de eerste bewoners rond de zomer 2016 hun nieuwe woning betrekken.
 

 

MooiNoord
 

Samen met ontwikkelaars en corporaties werkt de gemeente hard om de aantrekkelijkheid van Leiden Noord voor bewoners en ondernemers te vergroten. Er ontstaan nieuwe stadsbuurten met volop ruimte voor wonen, werken, winkelen, groen en water. Stadsbuurten waar het verrassend mooi wonen is. Met kwalitatieve woningen, gebouwd voor verschillende doelgroepen. Leiden Noord wordt MooiNoord.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer