aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

zondag 23 september tweede Leidse Geuzenspelen/burendag 13.00 Marep...

Tweede Leidse Geuzenspelen/burendag

Een GOEDE BUUR is van, voor en door bewoners. Elkaar HELPEN ...

Goede Buur

In het weekend van 13 - 15 juli komt er een buurtcamping in Tuin va...

15 juli: Buurtcamping Tuin van Noord

 

Ringweg Oost niet door Leiderdorp, wellicht onder Sumatrastraat ?

Leiden 11 november 2011,

Gisteravond heeft het college bijgaande brief ontvangen van de provincie Zuid-Holland. Daarin geeft de provincie aan niet te willen ingrijpen in de impasse tussen Leiden en Leiderdorp over de Ringweg Oost. Bijgaand een kort verslag van Harry Devilee, projectmanager van de gemeente.

Tijdens een raadsdebat gisteravond bij de begrotingsbehandeling gaf wethouder Robert Strijk aan dat hij teleurgesteld is dat de provincie dit standpunt inneemt. Hij gaf aan dat een goede ringstructuur van wegen echt heel belangrijk is om Leiden, Leiderdorp en de regio in de toekomst bereikbaar te maken en houden. Het college gaat het standpunt van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland snel bespreken om te kijken hoe nu verder. Want dat er wat moet gebeuren staat vast. Een ondertunnelde Sumastrastraat lijkt een optie te zijn en zal zeker in die gesprekken aan de orde komen.

Een Ringweg Oost over maaiveld over de Sumastrastraat is wat de wethouder betreft niet aan de orde. Het college gaat het standpunt van GS volgende week bespreken en zal daarna de gemeenteraad informeren over de volgende stap.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer