aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Om een goed beeld te krijgen van de verschillende belangen, idee&eu...

Derde bijeenkomst Energiepark

GONoord! naar buiten! Kom je ook een afvalmonster knutselen...

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

Het Leidse college van B&W is voornemens hoge woontorens te bou...

Inspraakavond CDA-Leiden

 

Ring weg oost via Sumatrastraat; één van de twee varianten

(thumb) kaart ringweg.pngLeiden, 4 juli 2008

De wijk de Kooi loopt het risico dat het College van Leiden en Leiderdorp ook daadwerkelijk vast stellen dat (een deel van) de ringweg oost over de Sumatrastraat wordt aangelegd.

de klok.pngIn feite gaat de voorkeur van het College uit naar de variant 2 Zijldijk, waarbij vanaf het Waardeiland een tunnel komt naar de Zijldijk en het verkeer via de Rietschans de Willem de Zwijgerlaan bereikt. Dat is een variant waar de Kooi geen last van heeft. Vanuit het College van Leiden wil men echter de variant waarbij als onderdeel van de ringweg-oost er éénrichtingsverkeer komt over de Sumatrastraat (en de andere richting via de Zijldijk) open houden, zo blijkt uit de stukken.

Zoals ook in het rapport van de beide colleges staat, zal de uitvoering van deze tweede variant negatieve effecten hebben op het woon -en leefklimaat in de Kooi. Reden genoeg voor bewoners in de Kooi om kenbaar te maken wat zij denken over de varianten.

Bewoners kunnen zich op 9 juli nader laten informeren en tevens laten weten wat zij vinden van de variant keuze op een informatie avond in Leiderdorp.

U kunt daarna een schriftelijke reactie indienen, maar ook deelnemen aan de inspraakavond op 27 augustus bij de Zijlbedrijven, Le Poolweg 11 te Leiden, aanvang 20.00 uur

Wilt u meer weten:

Het complete rapport "Variantenonderzoek Ringweg Oost / Eindrapport (concept)

De samenvatting

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer