Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Thema-avond Planontwikkeling Energiepark

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

stelling

Op welke politieke partij gaat u tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 stemmen

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Petitie tegen betaald parkeren in noord-oostelijk deel Leiden-Noord

De gemeente wil in 2015 het parkeren in de stad reguleren, daarom wordt betaald parkeren ingevoerd  in een groot deel van Leiden. De grens in Leiden-Noord is de Slaagh- of Stinksloot.

Dit heeft grote gevolgen voor:

- de bewoners van de hoven aan de noordkant van de Willem de Zwijgerlaan

- de bewoners van de oude en nieuwe wijk Groenoord-Noord

- de bewoners van de Kooi

- de gebruikers en bezoekers van de Tuin van Noord: oa. voetbalvereniging Roodenburg, tuinvereniging Ons Buiten, korfbalvereniging Pernix

Voor bewoners betekent het dat zij een vergunning moeten kopen van ongeveer € 50,- per jaar.

Voor gebruikers en bezoekers zonder vergunning betekent het dat zij ongeveer € 2,- per uur in de automaat moeten stoppen.

 

Het doel van de gemeente is de parkeeroverlast vanuit de binnenstad te reguleren.  Prima om betaald parkeren in te voeren in zuid-westelijk  deel, maar in de rest  van Leiden Noord wordt geen parkeerdruk ervaren vanuit de binnenstad. Dus waarom een probleem maken, waar geen probleem is?

 

Groenoord-Noord, Roodenburg en Ons Buiten hebben de raadsleden al eerder laten weten dat de grens getrokken moet worden bij de Willem de Zwijgerlaan/ Kooilaan. Dat is een zeer drukke weg.

De gemeente heeft zelf aangegeven in haar criteria voor het parkeerbesluit  dat drukke wegen, spoorwegen en water grenzen zijn, waar  een zoekende automobilist niet zo snel overheen komt om te parkeren.  Er ligt ook nog  een raadsbesluit waarin staat dat in de omgeving van Kooiplein geen betaald parkeren komt in de eerste 10 jaar na gereedkomen van het Kooiplein. Daarom vragen wij u als bewoner, gebruiker, bezoeker onderstaande petitie te ondertekenen.

 

U kunt deze ondertekende petitie inleveren bij het wijkrestaurant van Het Gebouw aan het Arbubapad 2.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer