aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Stichting Jeugd en Welzijn en Libertas Leiden organiseren weer een ...

Het gezellige kerstfeest voor ouderen!

Matinee en Dinee in Huis van de Buurt De Kooi. Kom ’s middags...

Matinee en Dinee Gospelkoor Living Worlds

Opvoeding Ontmoet andere ouders in het Mamacafé op 7 decembe...

Mamacafé: voor al jouw vragen

 

Parkeercontroles Leiden-Noord

(thumb) stoepparkeren.jpgLeiden, 12 maart 2009

In de wijken Noorderkwartier en Groenoord gaat de politie in week 12 (vanaf 16 maart) extra controleren op 'fout' parkeren. De overlast van geparkeerde auto's op stoepen en hoeken neemt toe en levert bovendien lastige en gevaarlijke situaties op. Zo worden bijvoorbeeld vrachtwagens van de gemeentereiniging gehinderd in de doorgang, kunnen mensen met kinderwagens of rolstoelen niet overal de trottoirs gebruiken en zou ook de brandweer in geval van nood de woningen niet goed kunnen bereiken.

Aan de parkeeroverlast ligt een ander probleem ten grondslag, namelijk, dat er te weinig parkeerruimte beschikbaar is. Bovendien zetten veel mensen, die werken, of uitgaan in het centrum, de auto gratis in de toch al overvolle straten neer.

Vanaf de Kooilaan tot aan de Marnixstraat wordt gestart met waarschuwingen. Na verloop van een week zullen er ook bekeuringen geschreven worden. Vervolgens wordt het controlegebied per week verder uitgebreid, waarbij altijd in de eerste week zal worden gewaarschuwd. Een boete bedraagt minimaal 60 euro.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer