Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Thema-avond Planontwikkeling Energiepark

Burendag in Marepark

Reeks concerten in Tuin van Noord

stelling

Op welke politieke partij gaat u tijdens de aankomende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 stemmen

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Kinderen van groep 7 van basisschool Mareland gaan samen met studen...

Kinderen zetten zich in voor minder afval opstraat

test

plannen

Projectontwikkelaar MeijerBergman Erfgoed Groep (MBE Groep) hee...

Plannen voor horeca in Energiepark

 

Bedenkingen blauwe zone

(thumb) bord parkeerdruk.jpgLeiden, 12 november 2009

Vanuit de gemeente ligt er nu een voorstel op tafel voor het realiseren van een blauwe parkeerzone in Groenoord-Zuid, Nieuw Leyden en Noorderkwartier west.

Enkele vraagtekens en overdenkingen:

  1. Uit de parkeerpeiling van het voorzittersoverleg van 2008 bleek dat bewoners ook op zaterdag en zondag flinke parkeeroverlast ervaren. De regeling van de gemeente voorziet daar niet in!
  2. Bewoners in Nieuw Leyden (huurders) die eigenlijk gebruik zouden moeten maken van de parkeergelegenheid onder de woningen maar geen parkeerplaats huren maar wel een auto hebben kunnen óók in aanmerking komen voor een ontheffing, de vraag is of dat de bedoeling is?
  3. De ontheffing is nu € 30 per jaar in verband met legeskosten. Kan een ontheffing goedkoper? Wellicht kan de ontheffing voor een langere periode verstrekt worden waardoor de jaarlijkse kosten dalen (bij 2 jaar kost de ontheffing €15 per jaar). Koppel daarom de ontheffing aan het kenteken en op naam en deze kan worden ingetrokken bij verhuizing.
  4. Er wordt nu een zeer beperkt regiem van blauwe zone ingesteld. Als in een later stadium blijkt dat de tijden waarop men een ontheffing nodig heeft om te parkeren verruimd zouden moeten worden om de parkeeroverlast de baas te worden of als het zinvol lijkt om ook op andere dagen (bv. zaterdag of zondag) het blauwe zone regiem in te stellen, is daar een nieuw verkeersbesluit voor nodig. Het nemen van een verkeersbesluit vergt echter ten minste 40 weken. De regeling is dus op absoluut niet flexibel. Om te voorkomen dat telkens een nieuw verkeersbesluit nodig is zou men wellicht ook een ruimere regeling kunnen treffen zodat eventueel bij tussentijdse evaluatie de tijden en dagen kunnen worden aangepast, verminderd.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer