Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Derde bijeenkomst Energiepark

GoNoord! naar buiten - Tuin van Noord

De Leiden Noord (pub) KWIS!

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

www.leiden-noord.nl

Nieuwe website

Feestelijk nieuws! Wij zijn het, Leiden-Noord. We willen jullie lat...

Feestelijk nieuws: vanaf nu hebben wij een nieuwe website www.leiden-noord.nl

Dinsdag namen zo'n 100 bewoners en andere belanghebbenden deel ...

Update derde participatiebijeenkomst over het Energiepark

 
 
 

De week van het Stadsgesprek

Leiden werkt aan een toekomstvisie voor de stad: de Omgevingsvisie Leiden 2040. In deze toekomstvisie wordt op hoofdlijnen beschreven welke keuzes de gemeente maakt voor de inrichting van de fysieke leefomgeving. Hoe gaan we bouwen? Waar parkeren wij de auto? Hoe voorkomen wij wateroverlasr en hittestress? Hoe zorgen we dat een groeiende stad als Leiden een stad is waar iedereen zich thuis voelt?

De afgelopen maanden hebben veel bewoners, jongeren, maatschappelijke organisaties en investeerders meegedacht over de antwoorden op de bovenstaande vragen. Daarnaast zijn alle uitgangspunten verzameld en is in kaart gebracht waar en hoe we in Leiden duurzame woningbouw kunnen realiseren (Verstedelijkingsnotitie). De ideeën en meningen van Leidenaren over de verschillende vraagstukken zijn verwerkt in een eindschetsboek, dat hier te vinden is.

 

Dat is een hoop informatie. Er zijn tegengestelde belangen en dilemma's te zien. De volgende stad is keuzes maken. Die keuzes maken we samen. Immers, samen maken we de stad. Daarom gaan we over verschillende onderwerpen verder met de stad in gesprek tijdens de Week van het Stadsgesprek van 24 t/m 30 november. Het wordt een week met een interactief en afwisselend programma. De hele week is het bij alle onderdelen mogelijk om de 'Leiden 2040-enquête' in te vullen via www.leiden.nl/2040. Het programma kunt staat hieronder beschreven en kunt u terugvinden op de bovenstaande website. 

 

 

HET PROGRAMMA

Zaterdag 24 november
Opening Week van het Stadsgesprek en expositie
Tijd: 11:00 tot 13:00
Locatie: Stadhuisplein 
Kom een kop koffie drinken met wethouder Fleur Spijker (duurzame verstedelijking)! Zij opent de Leiden 2040 expositie in het centrum van de stad. Neem vooral de kinderen mee, ook voor hen 
is er een leuke activiteit. 

Maandag 26 november
Leiden 2040: Werken en ondernemen in de stad
Tijd: 18:00 tot ca. 20:00
Locatie: PLNT, Langegracht 70
Wat voor economie willen we in Leiden hebben in 2040? Waar huisvesten bedrijven zich? Hoe houden we de stad bereikbaar? Hoe kunnen we functies mengen? Hoe behouden we een bruisend centrum maar ook retail in de wijken?

Dinsdag 27 november 
Leiden 2040: de groeiende stad
Tijd: 19:30 tot ca 21:30
Locatie: Red Carpet Lounge, Stationsweg 31-33
Hoe groeien we op z’n Leids? Waar en voor wie gaan we bouwen? Hoe realiseren we duurzame verstedelijking? Wat als de stad autoluw wordt? En hoe houden we de groeiende stad leefbaar? 

Woensdag 28 november 
Leiden 2040: de identiteit van de stad
Tijd: 19:30 tot ca 22:00
Locatie: Scheltema, Marktsteeg 
In samenwerking met RAP (Rijnlands Architectuur Platform) organiseren we "Stadscafé meets Stadsgesprek". RAP heeft het afgelopen jaar een serie stadscafés georganiseerd rondom het thema Water. Voor RAP is dit de laatste editie binnen het thema Water. Een mooi moment om het grote plaatje te bekijken en een blik op de toekomst te werpen: Wat zegt het water over Leiden in 2040? Welke identiteit heeft Leiden nog meer en hoe versterken we deze? En hoe gaan we om met Leiden als kennisstad, cultuurstad en stad van historie?
Donderdag 29 november 
Leiden 2040: de sociale stad voor iedereen
Tijd: 19:30 tot ca 21:30
Locatie: Het Gebouw, Arubapad 2
Hoe maken we een stad voor alle generaties? Hoe geven we alle doelgroepen 
een plek? Hoe gaan we elkaar overal ontmoeten? Wat vraagt dit van de fysieke leefomgeving?
Vrijdag 30 november 
Wrap up Talkshow 
Tijd: 16:00 tot ca 18:00 en aftertalk
Locatie: Scheltema, Marktsteeg
Benieuwd wat het resultaat is van de hele week? In een afwisselende talkshow laten we door middel van pitches, beeld en interviews zien waar we nu staan en hoe we verder gaan.

 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer