De Kooi
 
 

Gideon Roggeveen Column, EXCLUSIEF voor LeidenNoord.nl

Lees hier de column van Gideon Roggeveen, speciaal voor LeidenNoord.nl geschreven.

Nu het Kooipark weer helemaal in ere is hersteld (al moeten de beplanting oppassen dat ze niet door het onkruid wordt ingehaald) is het misschien een goed moment om het eens even over een ander Noords fenomeen te hebben. Het TAMTAM festival. U moet weten dat het Kooipark ontworpen is door de Nederlandse architect Dudok. Een architect met een wereldwijde erkenning, terwijl hij nooit als architect is opgeleid. De vrijwilligers van het TAMTAM festival, dat sinds 2010 helemaal op de vrijwillege schouders rust en één keer per jaar draait als een malle, zijn ook geen opgeleide festivalprogrammeurs en tentenbouwers. Dit jaar is het laatste TAMTAM festival, vooral omdat het aantal vrijwilligers te klein is om een goed festival volgend jaar neer te kunnen zetten. Dit jaar blikken ze terug op 12,5 jaar TAMTAM festival. Laten we vooral terugblikken met zicht op de toekomst. Dudok en de vrijwilligers van het festival hebben laten zien dat je een hoop kunt bereiken, als je ergens een passie voor hebt. En anders kun je altijd nog bij de plantsoenendienst gaan werken, omdat het er op lijkt dat de nieuwe beplanting niet is opgewassen tegen het overwoekerende onkruid. Maar dat is misschien het thema van de volgende keer.
 
Lees hier meer over het TamTamfestival: www.tamtamfestival.nl/
 
Voor meer info over Gideon klik je hier: www.voornu.nl/
 

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Gideon Roggeveen live Column bij Stand van de Stad in het Gebouw #5

Dinsdag 14 oktober was (onder andere) Gideon Roggeveen te gast bij Stand van de Stad. Hieronder kun je zijn live-column lezen.

 

 
 

Feest: 1 jaar Kooipark nieuwe stijl

Op 1 mei 2015 is het precies 1 jaar geleden dat het Kooipark geopend werd na volledige herinrichting. Om het 1-jarig bestaan van het nieuwe park te vieren organiseert Vereniging Vrienden van het Kooipark een gezellig feestje. Iedereen is welkom van 15:00 - 17:00 uur in het Kooipark voor een kop koffie en thee met iets lekkers. Voor de kinderen is er fris en snoepjes.

 
 

Paaseieren zoeken

In het Kooipark is op zondag 5 april vanaf 12:00 uur weer een leuke activiteit voor kinderen. In het park liggen namelijk overal paaseieren verstopt door de Vereniging Vrienden van het Kooipark. Wie vindt de meeste eieren?