De Kooi
 

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

Wanneer: zaterdag 27 oktober 2018 Hoe laat: van 18:30...

Halloween in de Kooi

Ons volgende Open Podium vindt plaats op zaterdagavond 6 oktober 20...

Open Podium Leiden-Noord

Zondag 30 september vindt de tweede Leidse Geuzenspelen en Burendag...

Tweede Leidse Geuzenspelen/Burendag

 

Kinderen besmet met platworm in waterspeelplaats

LEIDEN - Een onbekend aantal kinderen die gezwommen hebben in de waterspeelplaats Tuin van Noord in Leiden hebben een besmetting met platworm opgelopen. De kinderen hadden ernstige huiduitslag en konden daardoor een paar dagen niet naar school.

Bezorgde ouders hebben contact gelegd met de GGD Hollands-Midden en met de SP in Leiden. Die partij heeft inmiddels schriftelijke vragen over de besmetting gesteld aan het college van B&W in Leiden.

Volgens de SP zijn de ouders niet alleen bezorgd over de besmetting, maar ook over de informatievoorziening van de gemeente Leiden. Zo is er pas een waarschuwing geplaatst bij het zwemwater een dag nadat de platworm ontdekt is. Ook vindt de SP het vreemd dat er op dat waarschuwingsbord alleen gewaarschuwd wordt voor blauwalg, zeker als de gemeente op de hoogte zou zijn van de platwormbesmetting.

Worm dringt door de huid heen
Volgens de GGD gaat het waarschijnlijk om de Trichobilhazia. Dat is een wormsoort die in de bloedvaten van gewervelde dieren leeft. De platworm besmet vooral verschillende eenden –en ganzensoorten. De larfjes kunnen door de menselijke huid dringen en de zogenaamde zwemmersjeuk veroorzaken.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Stichting jeugd en welzijn Leiden neemt het op voor kinderen!

Anno 2014 zijn er veel kinderen, die zonder ontbijt of lunch naar school gaan, kinderen, die nooit op vakantie gaan of die zelfs nooit een dagje uit kunnen. Voor deze kinderen willen wij graag vakanties en/of dagjes uit organiseren zonder dat het hun ouders financieel belast. Financieel niet rond kunnen komen, heeft zijn uitwerking op het hele gezin. 

 
 

Sleuteldrop Binnenclubs!

Informatie over de sleutelkdropactiviteiten
 

Knutselclub
Iedere woensdag kunnen kinderen van 4 t/m 7 jaar komen knutselen in Buurtcentrum ‘t Spoortje. Van 13.30-15.00u worden de mooiste creaties gemaakt. Max.12 kinderen.€ 0,50 leden/ € 1,00 niet leden.*

 
 

Halloween in De Kooi 2012

Afgelopen zaterdag 27 oktober  was er een eng feestje in De Kooi. In een lugubere feesttent verzamelde zich vele buurtkinderen en ouders.