De Kooi
Op dit moment staan er geen evenementen in de agenda. Hieronder ziet u een overzicht van de laatst gehouden evenementen.

Reeks concerten in Tuin van Noord

GONoord! Gaat door met een Gezond Ontbijt op 15 maart 2017 voor en door buurtbewoners in het Gebouw in Leiden-Noord.

Wildcards - band

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Opluchting over parkeren rond nieuwe flat Sumatrastraat

Buurtbewoners reageren opgelucht over de extra parkeerplaatsen die rond de nieuwe flat aan de Sumatrastraat in Leiden moeten komen. "Het is een pak van mijn hart", zegt een bewoner van de Ceramstraat in De Kooi.

Tegenover zijn huis - op de plek van de voormalige basisschool De Springplank - wordt over een paar jaar een flat gebouwd. Dinsdagavond werd tijdens een informatiebijeenkomst duidelijk dat de parkeerplekken rond de flat zijn aangepast. "Je ziet dat er rekening is gehouden met onze kritiek."

Woningstichting Ons Doel wil een flat bouwen voor zo’n tachtig sociale huurwoningen. In mei werd er al een bijeenkomst gehouden over deze plannen. "Toen was voornamelijk het parkeren een issue", zegt Marco Veenstra van Ons Doel. Omwonenden waren bang dat de parkeerdruk in de wijk zou toenemen door de komst van de flat. ",In het oorspronkelijke plan waren zo’n 20 plekken bedacht", zegt buurtbewoner Ron van Empel."Je hoeft echt geen Einstein te zijn om te zien dat dat niet lukt."
Dus gingen de plannenmakers terug naar de tekentafel. In het plan dat er nu ligt, wordt het parkeerterrein van zwembad De Zijl doorgetrokken naar achteren, naar de Ceramstraat. Zo ontstaan er 145 parkeerplaatsen. De slagboom die er nu nog staat, gaat weg en het parkeerterrein wordt vrijgegeven. Net als in de rest van de wijk wordt er betaald parkeren ingevoerd.

Van Empel is er blij mee. "Er is een slag gewonnen." Hij heeft nog wel zorgen over de uitvoering. "Hopelijk smoelt het een beetje."

(Bron: Leidsch Dagblad 09112017)

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Betaald Parkeren 2e kwartaal 2016

Voor fase 2 waaronder Nieuw Leyden, Groenoord-Zuid, Noorderkwartier-West, Noorderkwartier-Oost en de Kooi vallen, start de invoering van betaald parkeren vanaf het 2e kwartaal 2016. Let op: de kraskaarten voor de Blauwe Zone zijn dan niet meer geldig!

 

Meer informatie over de invoering van Betaald Parkeren staat in de informatieblad pagina 1 en pagina 2 van gemeente Leiden met specifieke informatie over de tarieven, het gebied en de fasering voor invoering.

 
 

Willem de Zwijgerlaan wordt "natuurlijke grens" tussen betaald of onbetaald parkeren?

Het college heeft aangeven dat de omvang van de schilwijken voor betaald parkeren afhankelijk is van de aanwezigheid van een "natuurlijke grens" zoals randwegen, waterlopen ed. Nu het college een Leidse Ring gaat ontwikkelen waarvan de Willem de Zwijgerlaan onderdeel uit gaat maken is er alle reden om te veronderstellen dat de Willem de Zwijgerlaan een "natuurlijke grens" al is en zeker wordt. 

 
 

Leiden Noord niet tegen betaald parkeren!

Zowel vanuit de politiek als vanuit de wijk bereiken ons berichten naar aanleiding van een artikel in het LD als of het Voorzitters Overleg Leiden Noord (VOLN) tegen betaald parkeren is. In tegendeel zouden we willen zeggen.