De Kooi
 

januari

 
ma di wo do vr za zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

aanmelden nieuwsbrief Leiden Noord

 
 
 

Reeks concerten in Tuin van Noord

Leiden* In het theehuis in de Tuin van Noord begint zondag een serie concerten. De reeks is een initiatief van parkondernemer Misha Oosterhuis. "Het theehuis is een supermooie locatie, maar is helaas nog niet bij iedereen bekend", zegt Oosterhuis. "Daarom hen ik bezig om allerlei activiteiten op te zetten. 'Voor en door de huurt' is daarbij het motto."

Hij heeft de samenwerking gezocht met Maarten Witkam, die in Leiden-Noord een eigen muziekcentrum heeft. Daaruit zijn drie concerten op drie achtereenvolgende zondagen gerold.
De aftrap wordt zondag verricht door Frans Boot en Marten Witkam. Dit duo speelt pop, blues en Nederlandstalig repertoire.
Op zondag 24 september strijkt een compleet orkest neer in het theehuis. Het Wereldmuziekorkest Leiden-Noord bestaat uit twintig musici en speelt muziek uit alle windstreken.
Het fluitkwartet Tutti-Flutti tekent op zondag 1 oktober voor het laatste concert. De optredens beginnen steeds om 14:30 uur en de entree is gratis.
"Deze serie is een proef", zegt Misha Oosterhuis. "Als de concerten aanslaan, wil ik volgend jaar een nog grotere reeks programmeren. Naast de bewoners van Leiden-Noord zijn uiteraard ook mensen van elders van harte welkom bij de zondagmiddagconcerten."
Muziek in de Tuin van Noord, theehuis, Joop Vervoornpad 1, Leiden, zondag 17 en 24 september en zondag 1 oktober, 14:30 uur, entree gratis.

Reacties

Nog geen reacties
 

reageer

Om zelf te kunnen reageren, dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen login gegevens, registreer u dan eerst.
registreer
 

Gerelateerde artikelen

 
 

Theehuis in Leiden Noord open

Het Theehuis Tuin van Noord in Leiden Noord vanaf nu geopend. Kom er gezellig iets drinken of een ijsje eten. Ook is bij het Theehuis speelgoed te leen. Openingstijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Adres: Joop Vervoornpad 1, 2316 EP Leiden

 
 

Reeks concerten in Tuin van Noord

Leiden * In het theehuis in de Tuin van Noord begint zondag een serie concerten. De reeks is een initiatief van parkondernemer Misha Oosterhuis. "Het theehuis is een supermooie locatie, maar is helaas nog niet bij iedereen bekend", zegt Oosterhuis. "Daarom hen ik bezig om allerlei activiteiten op te zetten. 'Voor en door de huurt' is daarbij het motto."

 
 

Voorlopig ontwerp Uitdaging (theehuis) Tuin van Noord

Sinds de keuze voor het basisconcept van de "Driepoot" is het plan voor een theehuis in de Tuin van Noord weer verder uitgewerkt.

Het zitgedeelte van het theehuis zal geconcentreerd worden in het transparante midden, waar de drie poten bij elkaar komen. In een van de poten zal een multifunctionele horecaruimte worden geprojecteerd met mogelijkheden voor het buurtmuseum om te exposeren op wanden e.d. In de andere poten komen respectievelijk keuken en een kleine werk-/kantoorruimte t.b.v. van het theehuis. Het plan wordt moet uiteraard worden kortgesloten met de gemeente!